fbpx
október 18, 2021

15 perces paradicsomos húsgombóc

Amikor tényleg csak perceink vannak arra, hogy valami vacsorát üssünk össze, de vágyunk a meleg ételre, akkor tesznek jó szolgálatot például a Kometa Gyorsvacsora termékei. Ráadásul ehhez a recepthez Lázár Chef csupán egyetlen edényt használ, így még a mosogatással sem kell túl sokat pepecselnünk.

Hozzávalók

  • 1 doboz Kometa Gyorsvacsora húsgolyó
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 1 maroknyi spagetti vagy makaróni tészta
  • 1 üveg paradicsomszósz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csapott evőkanál kristálycukor
  • só, bors
  • víz
  • koktélparadicsom és petrezselyem a tálaláshoz
15 perces paradicsomos húsgombóc_3
Ezekkel a húsgolyókkal tényleg gyorsan kész a vacsora

Elkészítés

A vöröshagymát finomra, a petrezselyemzöldet és a fokhagymát apróra vágjuk. Nagyobb, zárható edény aljára tesszük a tésztát (előzetesen nem kell megfőzni), mellé helyezzük az apróra vágott vöröshagymát és petrezselymet, valamint hozzáadjuk a paradicsomszószt és a Kometa húsgolyókat. Sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk kristálycukorral, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a húsgolyókat félig ellepje. Fedővel letakarva, 15-20 percig főzzük – közben félidőben megkeverjük. Koktélparadicsommal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

15 perces paradicsomos húsgombóc_2
Paradicsomos húsgombócok
edesissos

Karaj Erik

Erik vagyok. Szeretem a hasam, de igyekszem egészségesen étkezni. No de mit jelent az, hogy valami egészséges? A táplálkozástudomány nagyon dinamikusan változik, így rengeteg információ található az interneten, amelyek között nem könnyű kiigazodni. A tévhitek eloszlatásával, igazi szakértők bevonásával szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik keresik a válaszokat.

Karaj Erik tovbábbi bejegyzéseit itt találod →