fbpx
április 20, 2024

A Kometa-Xstra Cycling Team idén is részt vett a Tour de Hongrie-n

A Kométa három éve névadó támogatója a világhírű kerékpáros, Alberto Contador és Ivan Basso csapatának, a Kometa-Xstra Cycling Teamnek. Minden évben nagy izgalmak előzik meg a hazai kerékpáros körversenyt. Idén a koronavírus ugyan átírta a tervezett forgatókönyvet, de végül augusztus 29-én, Esztergomban elrajtolt a minden eddiginél rangosabb csapatokat felsorakoztató Tour de Hongrie (TdH).

2020.9.2._TDH_5szakasz_Miskolc-Gyöngyös-Kékestetõ
A Kometa-Xstra Cycling Team vezetői, Alberto Contador és Ivan Basso, valamint a csapat jelenleg lábadozó kerékpárosa, Fetter Erik indították a Tour de Hongrie utolsó szakaszát – Forrás: Tdh.hu/ Halmágyi Zsolt

A tavalyi versenyen a Kometa-Xstra Cycling Team magyar versenyzője, Dina Márton az összesített 2. helyét szerezte meg. Nem csoda hát, hogy idén is nagy várakozással álltak a verseny elé a kontinentális csapat kerékpárosai. Dina Márton az idei TdH-n összesítettben a 21. helyen végzett, amivel csapatából a legjobbnak, a magyar kerékpárosok között pedig a 2. legjobbnak bizonyult, ami rendkívüli teljesítmény, hiszen minden idők legerősebb nemzetközi mezőnye gyűlt össze az idei Touron. A Nemzeti Sportnak a 24 éves versenyző elmondta, hogy csalódott ugyan, hiszen a TdH utolsó szakaszáig jól ment, és pont a mindent eldöntő utolsó három kilométeren ment el a versenye. Ugyanakkor tisztában van vele, hogy nem nyalogathatja sokáig a sebeit, hiszen szintet lépő csapata változatlanul számít rá. Miként edzésbalesete után lábadozó társára, Fetter Erikre is.

2020.9.2._TDH_5szakasz_Kometa-sajtótájékoztató
Az utolsó szakasz előtti sajtóbeszélgetésen kiderült, hogy jövőre szintet lép a kerékpáros csapat – Forrás: Tdh.hu/ Halmágyi Zsolt

A szintlépés azt jelenti, hogy jövőre nem kontinentális, hanem prokontinentális szinten fog már versenyezni a csapat, aminek a neve ProTour kategória. Mindezt az utolsó szakasz indulása előtt a sajtó képviselői előtt is bejelentette Alberto Contador, a csapat vezetője és Ivan Basso, sport menedzser Giacomo Pedranzini, a Kométa ügyvezető igazgatója jelenlétében. A szintlépéssel együtt a csapat neve is megváltozik, és jövőre már EOLO-KOMETA Cycling Team színeiben szurkolhatunk a versenyzőknek. Giacomo Pedranzini nagyon örül annak, hogy megállapodtak az EOLO-val, hiszen így azok az értékek, amelyeket fontosnak tart – a kitartás, az integritás, és az, hogy törődünk a következő generációval – még több emberhez eljuthatnak.

2020.8.29._TDH_1szakasz_Esztergom
Fetter Erik: „Jó érzés látni, hogy már Magyarországon is ilyen szurkolótábora van a kerékpársportnak!” – Forrás: Tdh.hu/ Halmágyi Zsolt

Visszakanyarodva az idei körversenyhez: ezúton gratulálunk Valter Attilának, a CCC Team versenyzőjének, aki teljesítményével 15 év után ismét magyar győzelmet hozott! Bízunk benne, hogy a magyar versenyzők sikereit látva a jövő generáció egyre több tagja ül bringára és a mindennapi életük részévé válik a testmozgás, az egészséges életmód.

Kometa-Xstra Cycling Team képgaléria

Man and woman sitting on wall outdoors with blank arrow

Olasz Olívia

Az egészség megszállottja vagyok; imádok kirándulni, futni, kerékpározni, de a legújabb mozgásformákat is szívesen kipróbálom. Minden érdekel, amivel a testem karban tarthatom.

Olasz Olívia tovbábbi bejegyzéseit itt találod →