fbpx
március 19, 2024

Az ázsiai konyha változatosságát a sokféle alapanyag felhasználása, az elkészítési módok és technikák ötvözése, valamint a fűszerek tobzódása adja. A leggyakrabban használt fűszerei közé tartozik a szezámmag, a csillagánizs, a gyömbér , a fahéj és a kardamom is.

Ezek mindegyike került a Fald feles fiúk új receptjébe. Az ázsiai ihletésű malacpörkölt mellé pak choit kínálnak, ami se nem káposzta, se nem saláta, de szuper kiegészítője az ázsiai ételeknek. Lássuk, hogyan készül!


Hozzávalók

  • tarkabors
  • fahéj
  • kardamon
  • csillagánizs
  • 4 liter víz
  • sertésköröm
  • marhacsont
  • bors
  • fokhagyma
  • gyömbér
  • vöröshagyma
  • lime
  • chili
  • világos szójaszósz
  • koriander
  • 1 kg KOMETA Friss Sertéscomb
  • 1 db pak choi
  • szezámolaj
  • szezámmag

Elkészítés


Az esszencia elkészítésével kezdünk, ami a következő lépésekből áll. Tegyük egy serpenyőbe a tarkaborsot, fahéjat, kardamomot, csillagánizst, majd pirítsuk ezeket le nyílt lángon. Ezután öntsük fel 1,5 dl vízzel, az egészet redukáljuk vissza, majd szűrjük le.

Ezt követően alaplevet főzünk sertéskörömből és marhacsontból, amelynek kezdő lépéseként a körmöt és a csontot egy kicsi megkapatjuk. Ezután felöntjük 3-4 liter vízzel, és az alábbi fűszereket adjuk hozzá: só, bors, fokhagyma, gyömbér, vöröshagyma, lime, chili, világos szójaszósz és koriander. Kb. 3 óra alatt jó sűrűre összefőzzük, majd leszűrjük. Szedjük ki a körmöket az alapléből, majd kockázzuk fel minél apróbb darabokra a friss sertéscombot, és mehet is bele az alaplevünkbe. Adjuk hozzá az elején elkészített esszenciánkat is, forraljuk vissza a levet, majd főzzük további 1 órát.

Jöhet a köret, a grillezett pak choi. Vágjuk ketté, tegyük a grillrácsra 170 fokra, ahol csupán 5-6 percet kell eltöltsön. Félidőnél fordítsuk meg.

Tálaláskor a pak choi-t öntsük le szezámolajjal, szórjuk meg szezámmaggal, és már lehet is falatozni.

Jó étvágyat!

edesissos

Karaj Erik

Erik vagyok. Szeretem a hasam, de igyekszem egészségesen étkezni. No de mit jelent az, hogy valami egészséges? A táplálkozástudomány nagyon dinamikusan változik, így rengeteg információ található az interneten, amelyek között nem könnyű kiigazodni. A tévhitek eloszlatásával, igazi szakértők bevonásával szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik keresik a válaszokat.

Karaj Erik tovbábbi bejegyzéseit itt találod →