Az ázsiai konyha változatosságát a sokféle alapanyag felhasználása, az elkészítési módok és technikák ötvözése, valamint a fűszerek tobzódása adja. A leggyakrabban használt fűszerei közé tartozik a szezámmag, a csillagánizs, a gyömbér , a fahéj és a kardamom is.
Ezek mindegyike került a Fald feles fiúk új receptjébe. Az ázsiai ihletésű malacpörkölt mellé pak choit kínálnak, ami se nem káposzta, se nem saláta, de szuper kiegészítője az ázsiai ételeknek. Lássuk, hogyan készül!
Hozzávalók
- tarkabors
- fahéj
- kardamon
- csillagánizs
- 4 liter víz
- sertésköröm
- marhacsont
- só
- bors
- fokhagyma
- gyömbér
- vöröshagyma
- lime
- chili
- világos szójaszósz
- koriander
- 1 kg KOMETA Friss Sertéscomb
- 1 db pak choi
- szezámolaj
- szezámmag
Elkészítés
Az esszencia elkészítésével kezdünk, ami a következő lépésekből áll. Tegyük egy serpenyőbe a tarkaborsot, fahéjat, kardamomot, csillagánizst, majd pirítsuk ezeket le nyílt lángon. Ezután öntsük fel 1,5 dl vízzel, az egészet redukáljuk vissza, majd szűrjük le.
Ezt követően alaplevet főzünk sertéskörömből és marhacsontból, amelynek kezdő lépéseként a körmöt és a csontot egy kicsi megkapatjuk. Ezután felöntjük 3-4 liter vízzel, és az alábbi fűszereket adjuk hozzá: só, bors, fokhagyma, gyömbér, vöröshagyma, lime, chili, világos szójaszósz és koriander. Kb. 3 óra alatt jó sűrűre összefőzzük, majd leszűrjük. Szedjük ki a körmöket az alapléből, majd kockázzuk fel minél apróbb darabokra a friss sertéscombot, és mehet is bele az alaplevünkbe. Adjuk hozzá az elején elkészített esszenciánkat is, forraljuk vissza a levet, majd főzzük további 1 órát.
Jöhet a köret, a grillezett pak choi. Vágjuk ketté, tegyük a grillrácsra 170 fokra, ahol csupán 5-6 percet kell eltöltsön. Félidőnél fordítsuk meg.
Tálaláskor a pak choi-t öntsük le szezámolajjal, szórjuk meg szezámmaggal, és már lehet is falatozni.
Jó étvágyat!