Régen a vadnyugaton a bab volt az egyik legfontosabb alapélelmiszer, hiszen laktató, könnyen elkészíthető és vászonzsákban bárhová magukkal tudták vinni a kalandvágyó utazók. Az ebből készített gyors ételt cowboybabnak is nevezték. A cowboybab nagyon hasonlít a hagymás babhoz, annyi különbséggel, hogy általában paradicsomszósz vagy hámozott paradicsom is kerül bele – olykor pedig kolbász vagy bacon is -, csupa-csupa olyan dolog, amely hosszú ideig eláll.
Most egy cowboybabhoz hasonlatos receptet hoztunk a Gastrohobbi jóvoltából. Gyorsan dobjátok össze és kapcsoljatok be mellé egy jó kis westernt!
Hozzávalók
- 1 csomag KOMETA jalapeno paprikás grillkolbász
- 3 szál újhagyma
- 80 dkg paradicsom
- 70 dkg babkonzerv
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés
A kolbászokat bevagdossuk és egy serpenyőben, kevés felforrósított zsiradékon körbepirítjuk, majd tányérra szedjük.
A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a karikára vágott újhagymát, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, a lemosott, lecsepegtetett babot, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük. Visszapakoljuk a tetejére az elősütött kolbászokat és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 20-25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!