fbpx
október 18, 2021

Régen a vadnyugaton a bab volt az egyik legfontosabb alapélelmiszer, hiszen laktató, könnyen elkészíthető és vászonzsákban bárhová magukkal tudták vinni a kalandvágyó utazók. Az ebből készített gyors ételt cowboybabnak is nevezték. A cowboybab nagyon hasonlít a hagymás babhoz, annyi különbséggel, hogy általában paradicsomszósz vagy hámozott paradicsom is kerül bele – olykor pedig kolbász vagy bacon is -, csupa-csupa olyan dolog, amely hosszú ideig eláll.

Most egy cowboybabhoz hasonlatos receptet hoztunk a Gastrohobbi jóvoltából. Gyorsan dobjátok össze és kapcsoljatok be mellé egy jó kis westernt!

Hozzávalók

  • 1 csomag KOMETA jalapeno paprikás grillkolbász
  • 3 szál újhagyma
  • 80 dkg paradicsom
  • 70 dkg babkonzerv
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
jalapeno
Cowboybab – grillkolbász, bab, hagyma és paradicsom

Elkészítés

A kolbászokat bevagdossuk és egy serpenyőben, kevés felforrósított zsiradékon körbepirítjuk, majd tányérra szedjük.

A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a karikára vágott újhagymát, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, a lemosott, lecsepegtetett babot, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük. Visszapakoljuk a tetejére az elősütött kolbászokat és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 20-25 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

edesissos

Karaj Erik

Erik vagyok. Szeretem a hasam, de igyekszem egészségesen étkezni. No de mit jelent az, hogy valami egészséges? A táplálkozástudomány nagyon dinamikusan változik, így rengeteg információ található az interneten, amelyek között nem könnyű kiigazodni. A tévhitek eloszlatásával, igazi szakértők bevonásával szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik keresik a válaszokat.

Karaj Erik tovbábbi bejegyzéseit itt találod →