fbpx
október 18, 2021

Hogy miért jó dolog ősszel is grillezni? Hát például azért, mert a piacok még tele vannak a csodás zöldségekkel, gyümölcsökkel, melyeket mind felhasználhatunk. És azért is, mert ugye a hűvösebb időben mennyivel kellemesebb a meleg grill mellett ácsorogni, mint nyáron. Ráadásul a kellemetlen váratlan vendégek, a darazsak és legyek sem zavarnak már bennünket.

Akit ezek az érvek meggyőztek, nézzék meg a Fald feles fiúk újabb receptvideóját. A hagymakarikákat nem tésztabundában és forró olajban sütik ki, hanem baconbe tekerik és a grillre dobják. Egy klassz köret és egy finom mártogatós teszik kompletté az ételt. Nagy erőssége továbbá, hogy szinte minden hozzávalója megtalálható a legtöbb háziasszony konyhájában.

Hozzávalók

  • 3 db lilahagyma
  • 2 cs. KOMETA Ínyenc Bacon
  • 500 g újburgonya
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 csipet rozmaring
  • só, bors
  • 200 g tejföl
  • 1 ek majonéz
  • 1 ek mustár
  • 1 csipet petrezselyem
baconbe tekert
KOMETA Ínyenc baconbe tekert hagyma

Elkészítés

Válasszunk nagy méretű lilahagymákat és vágjuk jókora szeletekre. A külső rétegekre lesz szükségünk, ezeket készítsük elő. Darabonként k. 3 szelet baconnel alaposan körbetekerjük a hagymakarikákat.

A körethez az újburgonyát félbevágjuk, sóval, borssal, rozmaringgal és olívaolajjal összeforgatjuk, majd a hagymakarikákkal együtt mehet minden a grillre.

A mártogatóshoz a tejfölt keverjük össze a mustárral és a majonézzel, majd ízesítsük egy csipet petrezselyemmel.

Jó étvágyat!

edesissos

Karaj Erik

Erik vagyok. Szeretem a hasam, de igyekszem egészségesen étkezni. No de mit jelent az, hogy valami egészséges? A táplálkozástudomány nagyon dinamikusan változik, így rengeteg információ található az interneten, amelyek között nem könnyű kiigazodni. A tévhitek eloszlatásával, igazi szakértők bevonásával szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik keresik a válaszokat.

Karaj Erik tovbábbi bejegyzéseit itt találod →