Hogy miért jó dolog ősszel is grillezni? Hát például azért, mert a piacok még tele vannak a csodás zöldségekkel, gyümölcsökkel, melyeket mind felhasználhatunk. És azért is, mert ugye a hűvösebb időben mennyivel kellemesebb a meleg grill mellett ácsorogni, mint nyáron. Ráadásul a kellemetlen váratlan vendégek, a darazsak és legyek sem zavarnak már bennünket.
Akit ezek az érvek meggyőztek, nézzék meg a Fald feles fiúk újabb receptvideóját. A hagymakarikákat nem tésztabundában és forró olajban sütik ki, hanem baconbe tekerik és a grillre dobják. Egy klassz köret és egy finom mártogatós teszik kompletté az ételt. Nagy erőssége továbbá, hogy szinte minden hozzávalója megtalálható a legtöbb háziasszony konyhájában.
Hozzávalók
- 3 db lilahagyma
- 2 cs. KOMETA Ínyenc Bacon
- 500 g újburgonya
- 2 ek olívaolaj
- 1 csipet rozmaring
- só, bors
- 200 g tejföl
- 1 ek majonéz
- 1 ek mustár
- 1 csipet petrezselyem
Elkészítés
Válasszunk nagy méretű lilahagymákat és vágjuk jókora szeletekre. A külső rétegekre lesz szükségünk, ezeket készítsük elő. Darabonként k. 3 szelet baconnel alaposan körbetekerjük a hagymakarikákat.
A körethez az újburgonyát félbevágjuk, sóval, borssal, rozmaringgal és olívaolajjal összeforgatjuk, majd a hagymakarikákkal együtt mehet minden a grillre.
A mártogatóshoz a tejfölt keverjük össze a mustárral és a majonézzel, majd ízesítsük egy csipet petrezselyemmel.
Jó étvágyat!