fbpx
április 19, 2024

A chili az egyik legnépszerűbb ételízesítő a világon, de emellett számtalan jótékony hatása is van szervezetünkre.

Tudtad például, hogy a chilipaprikában több C-vitamin található, mint a narancsban? A vitaminok és antioxidánsok mellett megtalálható benne a kapszaicin nevű hatóanyag, ebben rejlik a chili erős fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása. De ezek mellett szabályozza a vérnyomást, megakadályozza a vérrögképződést, enyhíti az ízületi fájdalmakat és segíti az emésztőnedvek termelődését. Ráadásul jó melegünk lesz tőle, ami így tél végén még nagyon jól is esik.

A Fald feles fiúk egy pikáns édes chiliszószos császárszalonnás ételt készítettek, köretként pedig a kukorica különféle variációit használták. Nézzétek meg és készítsétek el Ti is.

Hozzávalók

  • 200 g KOMETA Kemencés Sült Császárszalonna
  • 1 db chili
  • 30 g bébi kukorica
  • 1 cső főtt kukorica
  • 1 db lime
  • 0,5 dl sötét szójaszósz
  • 2 ek keményítő
  • olaj
  • 2 dl édes chiliszòsz
  • pattogatni való kukorica
  • koriander

Elkészítés

Egy tálban keverjük össze az édes chiliszószt és a sötét szójaszószt. Adjunk hozzá egy darab apróra vágott friss chilit, fél lime levét és fél marék koriandert szintén felvágva. Keverjük el, majd egy serpenyőben alacsony hőfokon kezdjük el hevíteni.

A fogás főszereplőjét a KOMETA Kemencés Sült Császárszalonnát pár nagyobb darabra kell szelni csupán, majd keményítőbe forgatni. Ezt követően a darabokat tűzforró étolajban süssük ropogósra. Végül forgassuk át a császárt a chilis szószban.

A körethez elsőként olívaolajon pirítsunk át egy cső darabokra vágott főtt kukoricát és pár bébikukoricát. Amikor megpirultak, érdemes még hozzáadni egy kevés vajat, illetve koriandert, melyek tovább ízesítik. Végül egy kisebb edényben egy csipet pattogtatni való kukoricát készítsünk el.

Tálaláskor elsőként a kukoricákkal ágyazzunk meg, melyre érkezhet a császár a szósz kíséretében végül a pattogatott kukorica.

Jó étvágyat!

chilis csaszar
Pikáns sült császár
edesissos

Karaj Erik

Erik vagyok. Szeretem a hasam, de igyekszem egészségesen étkezni. No de mit jelent az, hogy valami egészséges? A táplálkozástudomány nagyon dinamikusan változik, így rengeteg információ található az interneten, amelyek között nem könnyű kiigazodni. A tévhitek eloszlatásával, igazi szakértők bevonásával szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik keresik a válaszokat.

Karaj Erik tovbábbi bejegyzéseit itt találod →