„Kipróbáltál már egy Union Club szendvicset? Két pirított szelet Graham kenyér, köztük egy réteg pulyka vagy csirke és sonka, melegen tálalva ” – ez volt a klubszendvics első ismert írásos megjelenése egy New York-i lapban, 1889-ben.
Erről a szendvicsfajtáról már itt, a blogon is írtunk, de annyira tökéletes, hogy mutatunk belőle egy másik verziót. A Fald feles fiúk ezúttal sajtos sertéspárizsit és tükörtojást is tettek a szokásos kenyér, majonéz, saláta, bacon alap mellé.
Hozzávalók
- 6 szelet KOMETA Útravaló sajtos sertéspárizsi
- 4 szelet KOMETA Ínyenc bacon
- 3 szelet toast kenyér
- paradicsom
- jégsaláta
- kígyóuborka
- tojás
- burgonya
- friss petrezselyem
- só, bors
- majonéz
- étolaj
- olívaolaj
Elkészítés
A 3 szelet toast kenyeret egy grillserpenyőben pirítsuk meg kevés olívaolajon. Egy másik serpenyőben süssük ropogósra a baconszeleteket, és készítsük el a tükörtojást is.
A zöldségeket szeleteljük fel, majd elkezdhetjük az összeállítást.
A toast kenyereket kenjük meg majonézzel, mehet rá a jégsaláta, majd a sertéspárizsi. Fektessük rá a tükörtojást és két szelet sült bacont. Az első szintet zárjuk a kígyóuborkával. A klubszendvics mindig emeletes, így mi is készítsük el a következő szintet az elsőhöz hasonlóan, kígyóubi helyett ezt a részt zárjuk paradicsommal.
Már majdnem készen vagyunk, de aki tartalmasabb étkezésre vágyik, készíthet mellé ropogós házi burgonyachipset. Vágjuk a krumplit leheletvékonyra, majd olajban süssük aranybarnára. Friss petrezselyemmel, sóval és borssal keverjük össze, majd tálalás és jó étvágyat!