A Fald feles fiúk egy örök klasszikust, a Cordon bleut társították mindannyiunk egyik kedvenc tésztaételével. Nézzétek meg a videót amiből kiderül, újítottak-e valamit a hagyományos receptúrán, utána pedig bátran készítsétek el Ti is!
Hozzávalók:
- 500 g Kometa Szeletelt Karaj
- 2 cs Kometa Kemencés Sült Sertés Sonka
- só, bors
- 3 ek mustár
- 1 cs szeletelt mozzarella
- 2 db tojás
- 100 g kenyérmorzsa
- 1 üveg étolaj
- 40 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g liszt
- 0,5 dl alaplé
- 250 ml főzőtejszín
- 1 tk dijoni mustár
- 100 g pannónia sajt
- 100 g füstölt mozzarella
- 100 g cheddar
- 1 cs rukkola
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Elkészítés:
Elsőként két fólia között a karajszeleteket klopfoljuk ki kb. fél centi vastagra. A szeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és mustárral bőségesen kenjük meg. Ezután érkezhet rá a Kometa Kemencés Sült Sertés Sonka és pár szelet mozzarella. Végül finom mozdulatokkal, a fólia segítségével tekerjük fel őket.
Panírozás után a szokásos módon bő, forró olajban süssük meg a tekercseket.
400 g pennét főzzünk al dente-re. Egy másik serpenyőben olvasszunk fel 40 g vajat, amire érkezhet 2 gerezd zúzott fokhagyma. Keverjünk bele 40 g liszttel és öntsünk hozzá a fél liter alaplevet, majd, ha besűrűsödött, adjunk hozzá 250 ml főzőtejszínt, valamint egy teáskanál dijoni mustárt.
Végül érkezhet a tészta, só, bors társaságában, amire reszeljük rá a 3 különböző sajtot (a pannóniát, cheddart és a füstölt mozzarellát).
Tálaljuk friss rukkolával! Jó étvágyat!