fbpx
október 18, 2021

Cordon Bleu háromsajtos pennével

A Fald feles fiúk egy örök klasszikust, a Cordon bleut társították mindannyiunk egyik kedvenc tésztaételével. Nézzétek meg a videót amiből kiderül, újítottak-e valamit a hagyományos receptúrán, utána pedig bátran készítsétek el Ti is!

Hozzávalók:

  • 500 g Kometa Szeletelt Karaj
  • 2 cs Kometa Kemencés Sült Sertés Sonka
  • só, bors
  • 3 ek mustár
  • 1 cs szeletelt mozzarella
  • 2 db tojás
  • 100 g kenyérmorzsa
  • 1 üveg étolaj
  • 40 g vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 g liszt
  • 0,5 dl alaplé
  • 250 ml főzőtejszín
  • 1 tk dijoni mustár
  • 100 g pannónia sajt
  • 100 g füstölt mozzarella
  • 100 g cheddar
  • 1 cs rukkola

Elkészítési idő: kb. 60 perc

A hústekercsbe Kometa Kemencés Sült Sertés Sonka került

Elkészítés:

Elsőként két fólia között a karajszeleteket klopfoljuk ki kb. fél centi vastagra. A szeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és mustárral bőségesen kenjük meg. Ezután érkezhet rá a Kometa Kemencés Sült Sertés Sonka és pár szelet mozzarella. Végül finom mozdulatokkal, a fólia segítségével tekerjük fel őket.

Panírozás után a szokásos módon bő, forró olajban süssük meg a tekercseket.

400 g pennét főzzünk al dente-re. Egy másik serpenyőben olvasszunk fel 40 g vajat, amire érkezhet 2 gerezd zúzott fokhagyma. Keverjünk bele 40 g liszttel és öntsünk hozzá a fél liter alaplevet, majd, ha besűrűsödött, adjunk hozzá 250 ml főzőtejszínt, valamint egy teáskanál dijoni mustárt.

Végül érkezhet a tészta, só, bors társaságában, amire reszeljük rá a 3 különböző sajtot (a pannóniát, cheddart és a füstölt mozzarellát).

Tálaljuk friss rukkolával! Jó étvágyat!

Cordon bleu háromsajtos pennével és rukkolával

katakemences

Kemencés Kata

Falun nőttem fel. Nagyanyám minden vasárnap a tyúkólból választott ebédet, karácsonykor disznót vágtunk, nyárestéken szalonnát sütöttünk. A gyermekkor ízei, emlékei máig elkísérnek. Szeretem ezt másokkal is megosztani.

Kemencés Kata tovbábbi bejegyzéseit itt találod →