A tökéletes melegszendvicset állítólag egy francia pincérnek köszönhetjük, aki valamikor a 20. század elején egy párizsi kávéházban, ahol dolgozott, a sütő mellett felejtette a sajtos, sonkás szendvicsét. A sajt megolvadt, a kenyér finoman megsült és megszületett a csodás croque monsieur. Hamar felkerült a kávéház étlapjára és kapott egy “hölgy” változatot is maga mellé. A croque madam egy picikét tér el csak a “roppanós úrtól”, sikkes kalapként egy tükörtojás csücsül a tetején.
Lássuk, a Fald feles fiúk hogyan készítik.
Hozzávalók
- 1 cs KOMETA Kemencés Sült Csülök
- 4 szelet toast kenyér
- 50 g liszt
- 100 g vaj
- 2 dl tej
- 2 db tojás
- 100 g edami sajt
- szerecsendió
- só
Elkészítés
Egy besamelmártással kezdünk, melyhez olvasszuk meg a vajat lassú lángon egy kisebb edényben. Ehhez adjuk hozzá a lisztet és keverjük csomómentesre. Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a tejet, majd adjuk hozzá a sót és a csipet szerecsendiót is. Főzzük az egészet, amíg egy selymes mártást nem kapunk.
Kevés olívaolajon pirítsunk meg 4 szelet toast kenyeret. Ezeket a besamellel kenjük át és reszeljünk rá edami sajtot. Erre jöhet pár szelet KOMETA Kemencés Sült Csülök, valamint egy csipet friss aprított snidling. Illesszük össze a szeleteket és kevés vajon süssük meg a szendvicseket.
Mellette egy serpenyőben készítsünk el egy tükörtojást ízlés szerint. Javasolt, hogy a sárgája még folyjon, mikor elkészül.
Tálaláskor öntsük nyakon még egy kis besamellel, és helyezzük a tetejére a tojást.
Jó étvágyat!