fbpx
október 18, 2021

Grillezni reggel? Miért ne? Azt mondják, a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Aki ezzel vitatkozna, vagy többet szeretne tudni a témáról, kérdezze szakértőnket, a többieknek viszont íme a recept, amit ismét a Fald fel-es fiúk készítettek. Nézzétek meg a videót is! Azt nem mondom, hogy hétköznapokon munkába rohanás előtt is összeüthetitek, de a hétvégi lustálkodós reggelek kiváló indítója lehet.

Hozzávalók:

  • 1 kg Kométa császárszalonna
  • 20 tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • 250 g füstölt pizza mozzarella
  • paradicsom
  • tv paprika
  • olívaolaj
  • fehér kenyér
  • őrölt pirospaprika
  • bors

Elkészítés:

A császárszalonnát vágjuk fel, de ne túl vékony szeletekre, hiszen fel kell majd göngyölni őket. Ehhez pedig egy picit át kell, hogy puhuljanak, így egy pár percre tegyük fel őket a grillre alacsony hőfokon.

Egy magas falú tepsit kenjünk ki olívaolajjal és pakoljuk tele a felgöngyölt császárhússal úgy, hogy a tojásoknak hagyunk ki köztük egy kis helyet. Az üres helyekre üssük bele a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, valamint két fej apróra vágott vöröshagymát szórjunk a tetejére. Mehet is a 120 fokos grillre. Amíg a tojásos étel sül, reszeljük le a sajtot.

Ha készre sült a tojás, szórjuk rá a sajtot és még 5 percre tegyük vissza a grillre, hogy ez is ráolvadjon.

Császáros rakott tojás grillen
Császáros rakott tojás grillen

Paradicsommal, paprikával és ropogós héjú fehér kenyérrel tálaljuk. És indulhat is nap, jó étvágyat hozzá!

katakemences

Kemencés Kata

Falun nőttem fel. Nagyanyám minden vasárnap a tyúkólból választott ebédet, karácsonykor disznót vágtunk, nyárestéken szalonnát sütöttünk. A gyermekkor ízei, emlékei máig elkísérnek. Szeretem ezt másokkal is megosztani.

Kemencés Kata tovbábbi bejegyzéseit itt találod →