Grillezni reggel? Miért ne? Azt mondják, a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Aki ezzel vitatkozna, vagy többet szeretne tudni a témáról, kérdezze szakértőnket, a többieknek viszont íme a recept, amit ismét a Fald fel-es fiúk készítettek. Nézzétek meg a videót is! Azt nem mondom, hogy hétköznapokon munkába rohanás előtt is összeüthetitek, de a hétvégi lustálkodós reggelek kiváló indítója lehet.
Hozzávalók:
- 1 kg Kométa császárszalonna
- 20 tojás
- 2 fej vöröshagyma
- 250 g füstölt pizza mozzarella
- paradicsom
- tv paprika
- olívaolaj
- fehér kenyér
- őrölt pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A császárszalonnát vágjuk fel, de ne túl vékony szeletekre, hiszen fel kell majd göngyölni őket. Ehhez pedig egy picit át kell, hogy puhuljanak, így egy pár percre tegyük fel őket a grillre alacsony hőfokon.
Egy magas falú tepsit kenjünk ki olívaolajjal és pakoljuk tele a felgöngyölt császárhússal úgy, hogy a tojásoknak hagyunk ki köztük egy kis helyet. Az üres helyekre üssük bele a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, valamint két fej apróra vágott vöröshagymát szórjunk a tetejére. Mehet is a 120 fokos grillre. Amíg a tojásos étel sül, reszeljük le a sajtot.
Ha készre sült a tojás, szórjuk rá a sajtot és még 5 percre tegyük vissza a grillre, hogy ez is ráolvadjon.
Paradicsommal, paprikával és ropogós héjú fehér kenyérrel tálaljuk. És indulhat is nap, jó étvágyat hozzá!