Az ázsiai konyha népszerűsége Magyarországon több évtizede töretlen. Éttermek, büfék sokasága várja a különleges ízekre vágyókat, de szerencsére ma már otthon is könnyedén elkészíthetjük ezeket az ételeket . A Fald feles fiúk egy pad thai receptet mutatnak most nekünk. A hozzávalók hosszú listája miatt bonyolultnak tűnik az elkészítése, de nem az.
A pad thai a thai konyha leghíresebb étele, egy egyszerű, wokban sült tésztaétel sok zöldséggel és némi hússal és persze ízlés szerint csípős szósszal.
Ki próbálja ki?
Hozzávalók
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg gyömbér
- 5 dkg tamarind
- 1 lime
- 1 pak choi
- 800 g KOMETA SousVide Sertés csülök
- 1 csokor friss koriander
- olaj
- mogyoró
- chili
- mungóbabcsíra
- szárított shitake gomba
- só
- halszósz
- rizstészta
- 2 db tojás
Elkészítés
Első lépés, hogy kb. 150 g rizstésztát áztassunk be egy kis vízbe. Ezután következik a leghosszabb művelet, azaz az alapanyagok feldarabolása és előkészítése.
Aprítsunk fel 3 gerezd fokhagymát és 10 dkg gyömbért. Egy kis tálba áztassunk be 5 dkg tamarindot, illetve vágjunk félbe 1 lime-ot, és csíkozzunk fel egy pak choit. Rák helyett most egy szuvidált csülökkel fogjuk feldobni tésztánkat, amit kockázzunk fel, majd egy csokor koriandert is aprítsunk össze a vágódeszkán.
Első körben egy kis olajon pirítsuk meg a gyömbért és a fokhagymát. Mivel sok összetevős a recept, ezért érdemes egy mély wok serpenyőt használni. Jöhet bele a felkockázott csülök, egy kis mogyoró, chili, 1 marék szárított shitake gomba, a tamarindos víz, só, a pak choi, 1 dl halszósz és a beáztatott tészta. Ezeket jól süssük össze, és forgassuk át.
A végén jöhet egy kis friss koriander és 1 lime leve. A tésztát húzzuk a serpenyő egyik felére, a másik oldalra pedig üssünk 2 tojást, és süssük meg. Amikor majdnem átsült, jól forgassuk össze tésztánkkal.
Tálalásnál még egy kis koriander, 1 marék mungóbabcsíra, és már készen is vagyunk.
Jó étvágyat!