Az alma az egyik kedvenc őszi, téli alapanyagunk, ugyanis nemcsak mennyei süteményeket, de izgalmas főételeket is készíthetünk vele. A gyümölcsök tökéletes hozzávalói lehetnek a sós ételeknek is, az alma és a sertéskaraj pedig legendásan jó párost alkot. A Fald feles fiúk receptje pedig azért is szuper, mert amíg a hús sül a sütőben, nincs semmi dolgunk, akár ráérősen összedobhatunk egy desszertet is.
Próbáljátok ki!
Hozzávalók
Hús:
- 1 cs. KOMETA egész karaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 1 tk pirospaprika
- 3 db alma
- 1 cs. bacon
- só, bors
Köret:
- 300 g zöldborsó
- 100 g vaj
- 50 g parmezán
- 1 tk só
- csipet bors
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra alsó-felső álláson.
Egy kis méretű, éles késsel szurkáljuk meg a húst úgy, hogy a felvágott fokhagymákkal meg tudjuk tűzdelni. Olvasszunk fel két evőkanál zsírt, ebbe keverjük a pirospaprikát, fűszerköményt, sót és borsot, majd jól masszírozzuk ezt a fűszeres zsiradékot a húsba. Helyezzük sütőtálba, takarjuk be baconszeletekkel, hogy ne száradjon ki a teteje, fedjük le és már mehet is az előmelegített sütőbe.
220 fokon kb. 20 percig sütjük, majd visszavesszük a hőfokot 180 fokra és még egy órát sütjük. Húsz perccel a sütési idő vége előtt almacikkelyeket teszünk a hús mellé.
A borsót puhára főzzük, majd vajjal, parmezánnal, sóval és borssal krémesre tumixoljuk.
Jó étvágyat!