fbpx
március 29, 2024

Az alma az egyik kedvenc őszi, téli alapanyagunk, ugyanis nemcsak mennyei süteményeket, de izgalmas főételeket is készíthetünk vele. A gyümölcsök tökéletes hozzávalói lehetnek a sós ételeknek is, az alma és a sertéskaraj pedig legendásan jó párost alkot. A Fald feles fiúk receptje pedig azért is szuper, mert amíg a hús sül a sütőben, nincs semmi dolgunk, akár ráérősen összedobhatunk egy desszertet is.

Próbáljátok ki!

Hozzávalók

Hús:

  • 1 cs. KOMETA egész karaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 ek zsír
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • 1 tk pirospaprika
  • 3 db alma
  • 1 cs. bacon
  • só, bors

Köret:

  • 300 g zöldborsó
  • 100 g vaj
  • 50 g parmezán
  • 1 tk só
  • csipet bors

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra alsó-felső álláson.

Egy kis méretű, éles késsel szurkáljuk meg a húst úgy, hogy a felvágott fokhagymákkal meg tudjuk tűzdelni. Olvasszunk fel két evőkanál zsírt, ebbe keverjük a pirospaprikát, fűszerköményt, sót és borsot, majd jól masszírozzuk ezt a fűszeres zsiradékot a húsba. Helyezzük sütőtálba, takarjuk be baconszeletekkel, hogy ne száradjon ki a teteje, fedjük le és már mehet is az előmelegített sütőbe.

220 fokon kb. 20 percig sütjük, majd visszavesszük a hőfokot 180 fokra és még egy órát sütjük. Húsz perccel a sütési idő vége előtt almacikkelyeket teszünk a hús mellé.

A borsót puhára főzzük, majd vajjal, parmezánnal, sóval és borssal krémesre tumixoljuk.

Jó étvágyat!

karaj2
edesissos

Karaj Erik

Erik vagyok. Szeretem a hasam, de igyekszem egészségesen étkezni. No de mit jelent az, hogy valami egészséges? A táplálkozástudomány nagyon dinamikusan változik, így rengeteg információ található az interneten, amelyek között nem könnyű kiigazodni. A tévhitek eloszlatásával, igazi szakértők bevonásával szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik keresik a válaszokat.

Karaj Erik tovbábbi bejegyzéseit itt találod →