fbpx
május 21, 2024

Az egylábasos, egyserpenyős ételek méltán népszerűek; gyorsan elkészülnek és alig marad mosogatnivaló utánuk. A leghíresebb ilyen “one-pot” étel egy Martha Stewart nevéhez köthető tésztaétel, ami negyedóra alatt elkészül és még a teljesen kezdő konyhatündérek is könnyedén megbirkóznak vele.

A GastroHobbi alábbi receptje is egyedényes, azaz egyserpenyős, csak arra kell vigyáznunk, hogy olyat válasszunk, amit be tudunk tenni a sütőbe is!

Hozzávalók

  • 5 db közepes burgonya
  • 1 salottahagyma
  • 1 ek vaj
  • 1 egész fokhagyma
  • 4 dl tejszín
  • ½ mk szerecsendió
  • 1 mk kakukkfű
  • 1 csomag KOMETA Kemencés sült prágai sonka
  • 20 dkg KOMETA sült császárszalonna
  • 15 dkg reszelt sajt
  • ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors

Elkészítés

A burgonyákat megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk.

Egy egész fokhagyma tetejét levágjuk, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, alufóliába csomagoljuk és 200 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

A salottahagymát felaprítjuk és vajban megfonnyasztjuk egy olyan serpenyőben, amit később sütőbe is be tudunk tenni. A megsült hagymát egy tálba szedjük. Hozzányomjuk a sült fokhagymát, adunk hozzá reszelt sajtot, tejszínt, a csíkokra vágott sonkát, császárszalonnát és alaposan összeforgatjuk a felkarikázott burgonyával együtt. A serpenyőbe sorakoztatjuk a burgonyákat, a tetejére borítjuk a maradék szószt és alufóliával lefedve 200 fokon 1 óráig sütjük. Majd levesszük a fóliát és még 10 percig sütjük, hogy kicsit megpiruljon a teteje.

Jó étvágyat!

edesissos

Karaj Erik

Erik vagyok. Szeretem a hasam, de igyekszem egészségesen étkezni. No de mit jelent az, hogy valami egészséges? A táplálkozástudomány nagyon dinamikusan változik, így rengeteg információ található az interneten, amelyek között nem könnyű kiigazodni. A tévhitek eloszlatásával, igazi szakértők bevonásával szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik keresik a válaszokat.

Karaj Erik tovbábbi bejegyzéseit itt találod →