fbpx
október 15, 2024

Ha nyár, akkor grill! – Malaccsászár zöldségágyon

Berobbant a nyár, tombol a hőség, a konyhában már nem szívesen kapcsoljuk be a sütőt, de szerencsére a kerti okosgrillen ilyen csodákat is készíthetünk. A Fald fel-es srácok császárhúst sütöttek zöldségágyon. Íme a recept, de nézzétek meg a videót is!

Malaccsászár zöldségágyon

Hozzávalók

  • 1 kg Kométa Sertés császárszalonna
  • 2 csomag BBQ Rub fűszerkeverék
  • 3 db répa
  • 1 db zeller
  • 3 db krumpli
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 fej fokhagyma
  • 1 liter húsalaplé
  • olívaolaj

Készítés

A császár húsos oldalát bedörzsöljük a választott fűszerkeverékkel. Megfordítjuk és finoman, a bőrt éppen csak átvágva beirdaljuk, majd olívaolajos kezelés után ezt az oldalt is bedörzsöljük a fűszerekkel. Egy tepsit olajjal kikenünk, a zöldségeket durvára vágjuk és belepakoljuk. Fontos, hogy olyan zöldségeket válasszunk, amelyeknek a főzési, sütési ideje magas, illetve ízvilágával színesíti a húsunkat. Javaslatunk: krumpli, zeller, répa, vöröshagyma és fokhagyma.

A sütést 250 fokon kezdjük, majd 20 perc múlva 160 fokra csökkentjük a hőfokot és szépen, lassan, 3 órán át hagyjuk sülni. A hosszú időből talán kitaláltátok, hogy a zöldségeket nem fogjuk köretként használni, csak a hús ízesítésére szolgálnak.

Amint bekerült a sütőbe a malachusi, öntsük fel a tepsit húsalaplével és folyamatosan pótoljuk a sütés során (csak a zöldségre öntsünk, ne mossuk le a húsról a fűszereket!).

A 3 óra leteltével vegyük le a grillről és kis pihentetés után jöhet a szeletelés és a felszolgálás. Jó étvágyat hozzá!

Mi így sütjük a húsok császárát:

katakemences

Kemencés Kata

Falun nőttem fel. Nagyanyám minden vasárnap a tyúkólból választott ebédet, karácsonykor disznót vágtunk, nyárestéken szalonnát sütöttünk. A gyermekkor ízei, emlékei máig elkísérnek. Szeretem ezt másokkal is megosztani.

Kemencés Kata tovbábbi bejegyzéseit itt találod →