Berobbant a nyár, tombol a hőség, a konyhában már nem szívesen kapcsoljuk be a sütőt, de szerencsére a kerti okosgrillen ilyen csodákat is készíthetünk. A Fald fel-es srácok császárhúst sütöttek zöldségágyon. Íme a recept, de nézzétek meg a videót is!
Malaccsászár zöldségágyon
Hozzávalók
- 1 kg Kométa Sertés császárszalonna
- 2 csomag BBQ Rub fűszerkeverék
- 3 db répa
- 1 db zeller
- 3 db krumpli
- 3 fej vöröshagyma
- 3 fej fokhagyma
- 1 liter húsalaplé
- olívaolaj
Készítés
A császár húsos oldalát bedörzsöljük a választott fűszerkeverékkel. Megfordítjuk és finoman, a bőrt éppen csak átvágva beirdaljuk, majd olívaolajos kezelés után ezt az oldalt is bedörzsöljük a fűszerekkel. Egy tepsit olajjal kikenünk, a zöldségeket durvára vágjuk és belepakoljuk. Fontos, hogy olyan zöldségeket válasszunk, amelyeknek a főzési, sütési ideje magas, illetve ízvilágával színesíti a húsunkat. Javaslatunk: krumpli, zeller, répa, vöröshagyma és fokhagyma.
A sütést 250 fokon kezdjük, majd 20 perc múlva 160 fokra csökkentjük a hőfokot és szépen, lassan, 3 órán át hagyjuk sülni. A hosszú időből talán kitaláltátok, hogy a zöldségeket nem fogjuk köretként használni, csak a hús ízesítésére szolgálnak.
Amint bekerült a sütőbe a malachusi, öntsük fel a tepsit húsalaplével és folyamatosan pótoljuk a sütés során (csak a zöldségre öntsünk, ne mossuk le a húsról a fűszereket!).
A 3 óra leteltével vegyük le a grillről és kis pihentetés után jöhet a szeletelés és a felszolgálás. Jó étvágyat hozzá!