Quiche recept már szerepelt itt a blogon, frittata még nem. Mindkettő tojásos étel, de nézzük, miben hasonlítanak és mi a különbség közöttük. Mindkettőben közös, hogy valahol félúton járnak a rántotta és az omlett között és bőségesen tartalmaznak zöldségeket és húsokat.
Az Olaszországból származó frittata-ba tojás és tejszín kerül, ezt turbózzák fel különféle zöldségekkel, felvágottal, sonkával, majd egy tűzálló tálban a sütőben készül el. A francia quiche alapja egy sós, omlós, vajas tészta, melyet elő kell sütni, majd erre kerül a tojásos-tejszínes töltelék.
A Fald feles fiúk egy villámgyorsan elkészíthető frittata receptet mutatnak, mely akár reggelire, akár vacsorára tökéletes fogás lehet.
Hozzávalók
- 1 csomag KOMETA Útravaló Olasz felvágott
- 7 db tojás
- só, bors
- szerecsendió
- 1 dl tejszín
- 1 marék koktélparadicsom
- fél kápia paprika
- olívaolaj
- 1 marék bébispenót
- 2 szelet toast kenyér
Elkészítés
A 7 db tojást üssük egy tányérba, adjunk hozzá egy nagy csipet szerecsendiót, sót és borsot, majd öntsük hozzá az 1 dl tejszínt. Elsőként villával, majd robotgéppel verjük fel habosra.
A koktélparadicsomot és egy kápia paprika felét daraboljuk össze, a felvágottat vágjuk csíkokra. Egy serpenyőben hevítsünk alacsony hőmérsékleten olívaolajat, valamint a sütőt is melegítsük elő 200 fokra. A serpenyőbe öntsük bele a tojást, majd adjuk hozzá az előkészített zöldségeket és a KOMETA felvágottat. A tetejére még érkezhet 1 marék bébispenót és rövid hőkezelés után mehet is a sütőbe. Csupán addig kell sütni, míg a tojás megemelkedik. Hogy tökéletes legyen a fogás, kevés olívaolajon pirítsunk meg 2 szelet toast kenyeret.
Jó étvágyat!
