A saslik szó jelentése „valami a nyárson”. Ez a valami általában hús, eredetileg a kaukázusi népeknél bárányhús volt, de ma már persze mindenféle állat húsát nyársra húzzuk. És akkor sem kell eltántorodunk az étel készítésétől, ha nincs lehetőségünk grillen megsütni. A Fald feles fiúk most egy serpenyőben készült változatot mutatnak.
Hozzávalók
- 500 g KOMETA Gyorsvacsora Zöldfűszeres-fokhagymás sertéstarja
- 1 db cukkini
- 200 g császárszalonna
- 1 db lilahagyma
- 1 db kápia paprika
- 1 db burgonya
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés
Az előre bepácolt zöldfűszeres-fokhagymás sertéstarját kockákra vágjuk.
Feldaraboljuk a cukkinit, egy kis császárszalonnát, a lilahagymát, a kápia paprikát valamint a burgonyát is.
Ha mindennel előkészültünk, akkor egy hurkapálcikára húzzuk fel az összetevőket.
Egy serpenyőbe öntsünk egy kis olívaolajat, majd mehetnek bele a nyársak és a krumpliszeletek. A burgonyát csak sózzuk, borsozzuk, és a hússal együtt készre sütjük.
Jó étvágyat!