Volt már langalló recept a blogon, de az a klasszikus módon készült, így annak az elkészítése kicsit hosszadalmas. Ha nincs ennyi időnk, de megkívántuk a finom fokhagymás, tejfölös, császárszalonnás ízt, vegyünk egy élesztős leveles tésztát a közértben és készítsük el a GastroHobbi verzióját. Rohanós hétköznapokra ideális recept! Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók
- 1 csomag élesztős leveles tészta
- 4 ek tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 lilahagyma
- 20 dkg KOMETA Kemencés Sült császárszalonna
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés
A tejfölt keverjük össze a zúzott fokhagymával.
A tésztát terítsük tepsire, a szélétől kb. 1 centire vágjuk körbe mind a négy oldalát, de úgy, hogy ne vágjuk át teljesen a tésztát, így adva majd egy keretet a feltétnek.
Kenjük meg a fokhagymás tejföllel, szórjuk meg a vékony félkarikára vágott lilahagymával, a kisebb kockára vágott szalonnával és a reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük készre.
A sütési idő sütőnként változhat, amikor már szép piros a széle, és a sajt és szalonna is jól megpirult, elkészült.