fbpx
július 17, 2024

Volt már langalló recept a blogon, de az a klasszikus módon készült, így annak az elkészítése kicsit hosszadalmas. Ha nincs ennyi időnk, de megkívántuk a finom fokhagymás, tejfölös, császárszalonnás ízt, vegyünk egy élesztős leveles tésztát a közértben és készítsük el a GastroHobbi verzióját. Rohanós hétköznapokra ideális recept! Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

  • 1 csomag élesztős leveles tészta
  • 4 ek tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 lilahagyma
  • 20 dkg KOMETA Kemencés Sült császárszalonna
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

A tejfölt keverjük össze a zúzott fokhagymával.

A tésztát terítsük tepsire, a szélétől kb. 1 centire vágjuk körbe mind a négy oldalát, de úgy, hogy ne vágjuk át teljesen a tésztát, így adva majd egy keretet a feltétnek.

Kenjük meg a fokhagymás tejföllel, szórjuk meg a vékony félkarikára vágott lilahagymával, a kisebb kockára vágott szalonnával és a reszelt sajttal.

200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük készre.

A sütési idő sütőnként változhat, amikor már szép piros a széle, és a sajt és szalonna is jól megpirult, elkészült.

DSC06458
Villámlangalló megszokott ízekkel: fokhagyma, tejföl és KOMETA császárszalonna
edesissos

Karaj Erik

Erik vagyok. Szeretem a hasam, de igyekszem egészségesen étkezni. No de mit jelent az, hogy valami egészséges? A táplálkozástudomány nagyon dinamikusan változik, így rengeteg információ található az interneten, amelyek között nem könnyű kiigazodni. A tévhitek eloszlatásával, igazi szakértők bevonásával szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik keresik a válaszokat.

Karaj Erik tovbábbi bejegyzéseit itt találod →