fbpx
június 15, 2024

Indul a KOMETA-Bringasport U17-U19 edzőtábor sorozat

A Kometa és a kerékpározás évek óta összekapcsolódnak. Most megint tettek egy lépést ezen az úton: május 16-án együttműködési megállapodást írtak alá a Magyar Kerékpáros Szövetséggel, és a több mint 10 millió forint értékű támogatás révén elindul a KOMETA-Bringasport U17-U19 edzőtábor sorozat.  A Kometa mindemellett még átvállal mintegy 1500 nevezési díjat is idén, hogy a szülők és a klubok anyagi terheit enyhítse.

Évek óta látjuk profi kerékpárversenyeken a Kometa logóját, de a cég nemcsak a profikra koncentrál, hanem akár kisebb sportrendezvények sikeréhez is szívesen hozzájárul. Ügyvezető igazgatója, Giacomo Pedranzini azt vallja, hogy ez egy olyan csodálatos mozgásforma, amit bárki űzhet kortól függetlenül, legyen az akár munkába járás, szabadidős tevékenység vagy akár profi versenyzés.

„A kerékpársport a szívügyünk. Számunkra fontos az, hogy a hazai fiatalokkal is megszerettessük ezt a sportot és megmutassuk nekik, hogy ha elég kitartóak és ügyesek, akkor bárhová eljuthatnak. Gondoljunk csak Dina Mártonra, Fetter Erikre és Magyar Gergőre, akik már az EOLO-Kometa Cycling Team színeiben tekernek. Éppen ezért örömmel álltunk a Magyar Kerékpáros Szövetség kezdeményezése mellé, és azontúl, hogy versenyeket és az utánpótlás korosztály élversenyzőinek táboroztatását támogatjuk, idén mintegy 1500 nevezés díját is átvállaljuk a kluboktól, szülőktől” – foglalta össze a friss megállapodást Giacomo Pedranzini, a KOMETA 99 Zrt. ügyvezető igazgatója, amelyet a hazai kerékpáros körverseny, a Tour de Hongrie záróetapja után írtak alá Princzinger Péterrel, az MKSZ elnökével.

Princzinger Péter, az MKSZ elnöke és Giacomo Pedranzini, a Kometa ügyvezető igazgatója

Zalaegerszeg, Debrecen, Miskolc figyelem! Jön a KOMETA-Bringasport U17-U19 edzőtábor sorozat

Az MKSZ az U17-U19 korosztály élversenyzői számára 3-5 napos válogatott keret edzőtáborokat szervez az ország különböző helyszínein (várhatóan Zalaegerszegen júniusban, Debrecenben júliusban és Miskolcon augusztusban, a lista a jövőben tovább bővülhet). Ezeken a helyszíneken a helyi kerékpáros klubokat is bevonva kerékpáros nyílt napokat is szerveznek, ahol az aktuális edzőtáborban részt vevő U17-U19 élversenyzők is jelen lesznek, hogy népszerűsítsék a kerékpársportot.

Ingyenes versenyzési lehetőség az utánpótláskorú versenyzőknek

A Kometa 2021-ben mintegy 1500 versenynevezés díjának befizetését vállalja át a szülőktől, szóval, ha valakit eddig az anyagiak tartottak vissza a versenyzéstől, akkor itt a lehetőség. A cél nemes; még több fiatal tehetség kerülhessen ki hazánkból is a nagy versenyekre, és hogy egyre több magyar kerékpárosnak szurkolhassunk pl. a Giro d’Italián.

Man and woman sitting on wall outdoors with blank arrow

Olasz Olívia

Az egészség megszállottja vagyok; imádok kirándulni, futni, kerékpározni, de a legújabb mozgásformákat is szívesen kipróbálom. Minden érdekel, amivel a testem karban tarthatom.

Olasz Olívia tovbábbi bejegyzéseit itt találod →