fbpx
június 29, 2022

Juhtúróval sült sertéskaraj baconös, savanyú káposztás burgonyával

Savanyú káposztából számtalan ételt készíthetünk, nemcsak nagyon finom, de mivel nagyon sok vitamint tartalmaz, ezért ilyenkor télen, különösen célszerű a fogyasztása. A savanyú káposzta-lé a bélrendszer seprűje, már napi 1 dl elfogyasztása is erősíti a bélflórát, megsemmisíti a káros baktériumokat, és a májat is tehermentesíti.

Kedvenc savanyú káposztás ételünk természetesen a töltött káposzta, újév napján a korhelyleves, és gyakran készül csülökkel, füstölt hússal és kolbásszal is.

A  GastroHobbi csapata most sertéskaraj mellé ajánlja.

Hozzávalók

  • 40 dkg KOMETA Friss szeletelt sertéskaraj
  • 25 dkg juhtúró
  • 18 dkg KOMETA Ínyenc bacon
  • 60 dkg burgonya kockára vágva, megfőzve
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 3 szál újhagyma
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

Elkészítés

A hússzeleteket sózom, borsozom, nem klopfolom, majd tetszőleges zsiradékon mind a két oldalát szép pirosra sütöm. Amikor megsült, megpakolom a tetejét juhtúróval, majd 10 percre 170 fokra előmelegített sütőbe teszem.

Egy serpenyőben megpirítom a felaprított bacont, hozzáadom a megfőtt burgonyát, kicsit együtt pirítom, végül mehet bele az átmosott, aprított savanyúkáposzta és készre párolom.

Amikor elkészült, hozzáadom a vékony karikára vágott újhagymát, ezzel már csak össze forgatom és a sült hússal kínálom.

edesissos

Karaj Erik

Erik vagyok. Szeretem a hasam, de igyekszem egészségesen étkezni. No de mit jelent az, hogy valami egészséges? A táplálkozástudomány nagyon dinamikusan változik, így rengeteg információ található az interneten, amelyek között nem könnyű kiigazodni. A tévhitek eloszlatásával, igazi szakértők bevonásával szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik keresik a válaszokat.

Karaj Erik tovbábbi bejegyzéseit itt találod →