Savanyú káposztából számtalan ételt készíthetünk, nemcsak nagyon finom, de mivel nagyon sok vitamint tartalmaz, ezért ilyenkor télen, különösen célszerű a fogyasztása. A savanyú káposzta-lé a bélrendszer seprűje, már napi 1 dl elfogyasztása is erősíti a bélflórát, megsemmisíti a káros baktériumokat, és a májat is tehermentesíti.
Kedvenc savanyú káposztás ételünk természetesen a töltött káposzta, újév napján a korhelyleves, és gyakran készül csülökkel, füstölt hússal és kolbásszal is.
A GastroHobbi csapata most sertéskaraj mellé ajánlja.
Hozzávalók
- 40 dkg KOMETA Friss szeletelt sertéskaraj
- 25 dkg juhtúró
- 18 dkg KOMETA Ínyenc bacon
- 60 dkg burgonya kockára vágva, megfőzve
- 50 dkg savanyú káposzta
- 3 szál újhagyma
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés
A hússzeleteket sózom, borsozom, nem klopfolom, majd tetszőleges zsiradékon mind a két oldalát szép pirosra sütöm. Amikor megsült, megpakolom a tetejét juhtúróval, majd 10 percre 170 fokra előmelegített sütőbe teszem.
Egy serpenyőben megpirítom a felaprított bacont, hozzáadom a megfőtt burgonyát, kicsit együtt pirítom, végül mehet bele az átmosott, aprított savanyúkáposzta és készre párolom.
Amikor elkészült, hozzáadom a vékony karikára vágott újhagymát, ezzel már csak össze forgatom és a sült hússal kínálom.