A bableves jó fűszerezéssel még hús nélkül is olyan étel, amelyet szeret felnőtt és gyerek egyaránt. Ha még lecsókolbász és tejföl is kerül bele, az már majdnem maga a mennyország!
Lássuk, hogy készül a Fald feles fiúk káposztás bablevese!
Hozzávalók
A leveshez
- 50 dkg fejtett bab
- 1 ek sertészsír
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 40 dkg savanyú káposzta
- 2 db babérlevél
- só
- fekete bors
- 1 csomag KOMETA Útravaló Sertés lecsókolbász
- 2 l víz
A rántáshoz
- 2 ek sertészsír
- 4 dkg finomliszt
- 1 ek fűszerpaprika
A tálaláshoz
- 175 g tejföl
Elkészítés
Nulladik lépésként a babot előző este, de legalább néhány órával a főzés előtt áztassuk be hideg vízbe. Miután felraktuk főni egy kellően nagy fazékba, sóval és babérlevéllel ízesítsük!
Ezt követően vágjuk apróra a hagymát, futtassuk meg kevés zsíron, majd borítsuk hozzá a káposztát. Ha a káposzta nagyon savanyú lenne, akkor mossuk át előtte.
Amikor a bab félig megfőtt, adjuk hozzá a káposztát és főhet is tovább.
Addig 2-3 gerezd fokhagymát zúzzunk szét, és kevés zsíron pároljuk meg, majd hintsük meg liszttel, és pirítsuk meg. Szórjuk meg pirospaprikával, és engedjük fel hideg vízzel. Arra figyeljünk, hogy ne legyen túl sűrű a rántás, amit folyamatos kevergetés közepette öntsünk hozzá a leveshez.
Végezetül főzzük bele a karikára vágott KOMETA Útravaló Sertés lecsókolbászt, és 10 perc múlva már lehet is tálalni, amit tejföllel ajánlunk.
Jó étvágyat!