fbpx
június 15, 2024

Mitől lesz karácsonyi egy étel? Nem csak a fahéj és a gyömbér illata juttathat minket azonnal karácsonyi hangulatba. Egy különlegesen megformázott, de egyébként villámgyorsan elkészíthető, egyszerű fogás is képes erre.

Mézeskalácssütő partik, bonbonkészítés, ajándékcsomagolás mellé kiváló, pillanatok alatt összedobható, mégis karácsonyi ihletésű ételt készített a Fald fel. Stresszmentes, jó készülődést kívánok mindenkinek!

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 csomag KOMETA Kemencés Sült sertés sonka
  • 1-2 ek. mustár
  • 2 db piros alma
  • 10 db hurkapálca

Elkészítés

Első lépésként a fanyársakat tegyük hideg vízbe, és legalább 10 percig áztassuk.

Közben a leveles tésztát a csomagoláson leírtak szerint vegyük ki a hűtőből felhasználás előtt 10-15 perccel. Hogy az idővel is hatékonyan bánjunk, a sütő előmelegítése a következő teendő.

Ezt követően tekerjük ki a leveles tésztát a sütőpapírral együtt, majd némi mustárral kenjük meg, ezután pedig jöhetnek is a KOMETA Kemencés Sült sertés sonkák, amivel beborítjuk a tésztát. Jöhet a szeletelés, mégpedig a hosszabb oldal mentén kb. 20×2 cm-es csíkokra kell vágni a sonkás tésztát.

Ha ezzel megvagyunk, akkor egy-egy kígyót formázva nyársra húzzuk a tésztát, fenyőfát formázva. Ezután mehetnek is bele a sütőpapírral bélelt tepsibe, amit a sütő középső részébe kell tennünk, hogy légkeveréses módban 180 °C fokon 15-20 perc alatt készre süssük.

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedvence lesz, jó étvágyat kívánunk!

P1044004
katakemences

Kemencés Kata

Falun nőttem fel. Nagyanyám minden vasárnap a tyúkólból választott ebédet, karácsonykor disznót vágtunk, nyárestéken szalonnát sütöttünk. A gyermekkor ízei, emlékei máig elkísérnek. Szeretem ezt másokkal is megosztani.

Kemencés Kata tovbábbi bejegyzéseit itt találod →