fbpx
január 24, 2025

A kimchi a koreai konyha talán legismertebb étele. Főbb összetevői a kínai kel, vagy pak choi, a retek, az újhagyma, a fokhagyma és a gyömbér. Erjesztéssel készül, ezért a világ egyik legegészségesebb ételének tartják és a dietetikusok bátran ajánlják a fogyasztását mindenkinek. Hagyományosan földbe ásott hatalmas agyagedényekben erjesztették, ma már természetesen a speciálisan erre a célra készült hűtőszekrényekben történik az erjesztés.

A kimchi Koreában lehet főétel és köret is, a Fald feles fiúk egy szendvicsbe töltötték és szaftos sertésoldalast sütöttek mellé. Lássuk, hogy készült!

Hozzávalók

  • 2 db pak choi
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db piros retek
  • 1 csokor újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db alma
  • 1 kis darab gyömbér
  • kimchi szósz
  • halszósz
  • szárított shiitake gomba
  • chili pehely
  • 1 kg KOMETA Friss Sertésoldalas
  • kakukkfű
  • bors
  • 2 db bagett

Elkészítés

Első körben vegyünk elő egy tálat, amibe vékony szeletekre vágva beleteszünk minden alapanyagot a kimchinkhez. Fontos, hogy minden elemet próbáljunk ugyanakkora szeletekre vágni.

Amire szükségünk van:

  • 2 db egész pak choi
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db piros retek
  • 1 csokor újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db alma
  • 1 db gyömbér

A tálunk tartalmára öntsünk 1 dl halszószt, adjunk hozzá 1 marék szárított shiitake gombát, sózzuk meg alaposan, hintsük meg 1 nagy adag szárított chili pehellyel, és végezetül öntsünk rá 2 dl kimchi szószt.

A tál tartalmát jól keverjük el, és pihentessük minimum 3 órát, de ha lehet, akkor akár egy egész napot.

Ha a kimchink készen áll a bevetésre, akkor jöhet az oldalasunk sütése. 1 kg oldalast szórjunk meg chilivel, friss kakukkfűvel és sóval. Majd dobjuk a grillre, és 180 fokon 40 perc alatt süssük készre.

Vágjunk fel egy bagettet, pirítsuk le mindkét oldalát, jöhet a kimchi és az oldalas szeletek.

Jó étvágyat!

kimchis oldalas szendvics
Szaftos sertésoldalas kimchivel szendvicsbe pakolva
edesissos

Karaj Erik

Erik vagyok. Szeretem a hasam, de igyekszem egészségesen étkezni. No de mit jelent az, hogy valami egészséges? A táplálkozástudomány nagyon dinamikusan változik, így rengeteg információ található az interneten, amelyek között nem könnyű kiigazodni. A tévhitek eloszlatásával, igazi szakértők bevonásával szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik keresik a válaszokat.

Karaj Erik tovbábbi bejegyzéseit itt találod →