Mitől is mondjuk egy ételre, hogy magyaros? Mik azok a jellemzők, amik konyhánk nemzeti jellegét adják? Ha az alapanyagokat nézzük, a sertészsír, a vöröshagyma és a fűszerpaprika együttes használata biztosan ilyen. A sertészsír mellett a sertéshús hangsúlyos alkalmazása, a tejföl, a főzelékek, valamint néhány speciális elkészítési mód és sajátos fűszerezési eljárás.
A Gastrohobbi mai receptjében a magyarosan fűszerezett húsgolyók egy lecsós alapon sajttal sülnek. Lássuk, pontosan, hogyan is készítik:
Hozzávalók
- 1 doboz KOMETA Gyorsvacsora Magyaros sertés húsgolyók
- 3 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek fűszerpaprika
- 70 dkg paradicsom
- 90 dkg TV paprika
- reszelt sajt a szóráshoz
- ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés
A húsgolyókat egy serpenyőben kevés zsiradékon süssük szép pirosra, majd szedjük tányérra.
A visszamaradt zsiradékon dinszteljük meg a felaprított vöröshagymát. Amikor kész, adjuk hozzá az apró kockára vágott fokhagymát, a fűszerpaprikát, keverjünk rajta néhányat, majd mehet bele a nagyobb darabokra vágott paradicsom, a paprika. Sózzuk, borsozzuk, löttyintsünk hozzá egy kis vizet, és fedő alatt főzzük készre.
Egy tűzálló tálba sorakoztassuk a már megsütött húsgolyókat, szedjük rá a lecsós alapot, szórjuk meg reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben 5-10 percet süssük, hogy a sajt ráolvadjon.
Készíthetjük alapból olyan serpenyőben, amit a sütőbe is be tudunk tenni, akkor csak visszapakoljuk a húsgolyót, miután elkészült a lecsó, sajttal megszórjuk, és mehet is a sütőbe.
Jó étvágyat!