A menzás főtt hús és meggymártás kombó nem volt mindenkinek a kedvenc fogása a suliban, azonban a hús-gyümölcs párosítások sok esetben nagyon is működnek. Az alma és a körte tökéletes körete, kiegészítője lehet a sertés- és csirkehúsnak. A szilva sűrű, édes leve mártásként használható, a birs a puha marhahús kísérője lehet.
De ugorjunk vissza a meggyszószhoz. Hogyan lehet belőle szuper ízletes, villámgyors nyáresti étel? A Fald feles fiúk egy kis meggysörrel megbolondítva sertésszűz és grillzöldségek mellé ajánlják. Próbáljátok ki!
Hozzávalók
Hús:
- 400 g KOMETA sertésszűz
- 25 g vaj
- só, bors, egy rozmaringág
Zöldségek:
- 2 cukkini
- 1 cs. fürtös koktélparadicsom
- olívaolaj
Meggyszósz:
- 450 g magozott meggy
- 150 ml MONYO Cherry Hero
- 150 ml narancslé
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek méz
- fél citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek bara cukor
Elkészítés
A meggyszószhoz egy csomag magozott meggyet lassú lángon melegíteni kezdünk és felöntjük a meggysörrel, valamint a narancslével. Mehet hozzá a szójaszósz, a barna cukor és a méz is, majd a citromlé és az apróra vágott fokhagyma. Lassú lángon redukáljuk sűrű szósszá.
A sertésszüzet vágjuk korongokra, majd vajon süssük meg őket egy serpenyőben. A vajra dobjunk rá egy szál rozmaringot és sózzuk, borsozzuk a húst ízlés szerint.
Amíg a hús sül, a zöldségeket szeleteljük, kenjük át olajjal, majd mehetnek a grillrácsra.
Jó étvágyat hozzá!