fbpx
október 18, 2021

Meggyszószos sertésszűz grillzöldséggel

A menzás főtt hús és meggymártás kombó nem volt mindenkinek a kedvenc fogása a suliban, azonban a hús-gyümölcs párosítások sok esetben nagyon is működnek. Az alma és a körte tökéletes körete, kiegészítője lehet a sertés- és csirkehúsnak. A szilva sűrű, édes leve mártásként használható, a birs a puha marhahús kísérője lehet.

De ugorjunk vissza a meggyszószhoz. Hogyan lehet belőle szuper ízletes, villámgyors nyáresti étel? A Fald feles fiúk egy kis meggysörrel megbolondítva sertésszűz és grillzöldségek mellé ajánlják. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

Hús:

  • 400 g KOMETA sertésszűz
  • 25 g vaj
  • só, bors, egy rozmaringág

Zöldségek:

  • 2 cukkini
  • 1 cs. fürtös koktélparadicsom
  • olívaolaj

Meggyszósz:

  • 450 g magozott meggy
  • 150 ml MONYO Cherry Hero
  • 150 ml narancslé
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek méz
  • fél citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek bara cukor

Elkészítés

A meggyszószhoz egy csomag magozott meggyet lassú lángon melegíteni kezdünk és felöntjük a meggysörrel, valamint a narancslével. Mehet hozzá a szójaszósz, a barna cukor és a méz is, majd a citromlé és az apróra vágott fokhagyma. Lassú lángon redukáljuk sűrű szósszá.

A sertésszüzet vágjuk korongokra, majd vajon süssük meg őket egy serpenyőben. A vajra dobjunk rá egy szál rozmaringot és sózzuk, borsozzuk a húst ízlés szerint.

Amíg a hús sül, a zöldségeket szeleteljük, kenjük át olajjal, majd mehetnek a grillrácsra.

Jó étvágyat hozzá!

katakemences

Kemencés Kata

Falun nőttem fel. Nagyanyám minden vasárnap a tyúkólból választott ebédet, karácsonykor disznót vágtunk, nyárestéken szalonnát sütöttünk. A gyermekkor ízei, emlékei máig elkísérnek. Szeretem ezt másokkal is megosztani.

Kemencés Kata tovbábbi bejegyzéseit itt találod →