Tudtad, hogy a mexikói konyhát 2010-ben bejegyezték az UNESCO szellemi kulturális örökségei közé?
A mexikói ételek különleges ízvilágukról ismertek, melyet a spanyol konkvisztádorok, az azték és maja kultúra, valamint a francia konyha formált, alakított. Alapja a kukorica, a bab és a chili és természetesen a fűszerek.
A GastroHobbi most egy mexikói ihletésű hot-dogot készített. Lássuk, hogyan!
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg tricolor paprika
- 15 dkg koktélparadicsom
- ½ mk őrölt fűszerkömény
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk cayenne bors
- 40 dkg paradicsomos kukorica/babkonzerv
- 4 KOMETA Ínyenc Frankfurti Virsli
- 4 szelet KOMETA Ínyenc Bacon
- 4 hot-dog kifli
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Elkészítés
A hagymát vágjuk vékony karikára, a paprikákat csíkozzuk fel, a paradicsomokat vágjuk félbe, és kevés zsiradékon fonnyasszuk meg őket.
Adjuk hozzá a fűszereket, az aprított fokhagymát, a paradicsomos kukorica/bab konzervet, és folyamatos kevergetés mellett forraljuk ki.
A virsliket tekerjük be egy-egy szelet baconbe. Egy tűzálló tálat kenjünk ki tetszőleges zsiradékkal, sorakoztassuk bele a félbe vágott hot-dog kifliket, mindegyik közepébe tegyünk egy baconbe tekert virslit, és 220 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt süssük aranysárgára. Mindegyik tetejét pakoljuk meg az előzőleg elkészített zöldséges szósszal, és toljuk vissza még 5 percre a sütőbe.
Ízlés szerint kínálhatunk hozzá tortilla chipset és jalapenot.
Jó étvágyat!