One pot, azaz egy edény. Akik szeretnek főzni, nem biztos, hogy szeretnek mosogatni. Ez a recept nekik szól igazán. Egyetlen edényre lesz szükségünk (és persze egy fakanálra) és fél óra alatt illatos, fűszeres, melengető ételt kapunk.
Kevés hozzávaló, szinte semmi előkészítés, darabolás, minimális takarítás, az eredmény pedig gyors ebéd vagy vacsora. Kell ennél több?
Hozzávalók
- 50 dkg KOMETA Friss Sertés darált hús
- 1 bögre rizs
- 2 tk paradicsompüré
- 1 darabolt paradicsom konzerv
- 2 tk őrölt füstölt fűszerpaprika
- 1 kk őrölt római kömény
- 1 tk fokhagyma por
- 1 tk oregano
- 2 bögre forró víz
- 1 kukorica/bab konzerv
- reszelt sajt a szóráshoz
- ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors és chili
Elkészítés
A darált húst kevés zsiradékon pirítsuk fehéredésig, öntsük rá a rizst, adjuk hozzá a paradicsompürét, ezzel is pirítom pár kavarásnyit. Tegyük hozzá a darabolt paradicsomot, a babos kukoricát, fűszerezzük és öntsük fel forró vízzel. Alaposan keverjük össze, majd fedő alatt, alacsony hőmérsékleten főzzük készre.
A főzési idő alatt néhányszor keverjük át, hogy mindenhol megfőjön.
Amikor elkészült, még forrón szórjuk meg reszelt sajttal. Frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.
Jó étvágyat!