fbpx
október 18, 2021

Egy mondás szerint, az olasz háziasszony az év minden napjára tud másfajta pastát készíteni. A Fald feles fiúk most egy spagetti-receptet mutatnak, melyhez finom császárszalonnát használnak feltétként.

Pasta-kisokos:

A hosszú tésztákat kettétörni nem szabad. A tészták kifőzése külön tudomány, nincs rá szabály, hogy mennyi ideig kell főzni (ezért mindig ellenőrizzük a csomagoláson található ajánlást). A pastasciutta akkor jó, ha „al dente”, vagyis fogkemény – érezzük a fogunk alatt. Tilos a forró, frissen leszűrt spagettit hideg vízzel leönteni, és súlyos hibát követ el az, aki a pastáról túl hamar, vagy túl későn önti le a vizet. Ezeket a tésztaételeket általában előételként adják, de fogyaszthatók főételként is.

Hozzávalók

  • 1 ek méz
  • 1 cs. csípős fűszerkeverék
  • 2 cs. KOMETA Kemencés császárszalonna
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 póréhagyma
  • 2 db kápia paprika
  • 200 ml főzőtejszín
  • só, bors
  • 1 cs reszelt sajt
  • 1 cs spagetti
  • 2 csipet petrezselyem
  • 1 csipet szezámmag
  • 1 csipet cayenne bors

Elkészítés

A császárok mindkét oldalát irdaljuk be és alaposan dörzsöljük be mézzel és a választott fűszerkeverékkel, majd mehetnek is a grillre.

A tésztaszószhoz a póréhagymát karikázzuk fel, majd a felvágott kápia paprikákkal együtt olívaolajon dinszteljük meg őket. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük petrezselyemmel, majd öntsük fel a tejszínnel és tegyük hozzá a reszelt sajtot is.

A tésztát főzzük ki al dentére a csomagolásán olvasható instrukciók alapján. Keverjük hozzá a szószt és csíkozzuk fel a megsült császárt. Tálaláskor a húsra szórjunk egy pici szezámmagot, a tésztára egy csipet cayenne borsot és petrezselymet.

Jó étvágyat!

edesissos

Karaj Erik

Erik vagyok. Szeretem a hasam, de igyekszem egészségesen étkezni. No de mit jelent az, hogy valami egészséges? A táplálkozástudomány nagyon dinamikusan változik, így rengeteg információ található az interneten, amelyek között nem könnyű kiigazodni. A tévhitek eloszlatásával, igazi szakértők bevonásával szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik keresik a válaszokat.

Karaj Erik tovbábbi bejegyzéseit itt találod →