Egy mondás szerint, az olasz háziasszony az év minden napjára tud másfajta pastát készíteni. A Fald feles fiúk most egy spagetti-receptet mutatnak, melyhez finom császárszalonnát használnak feltétként.
Pasta-kisokos:
A hosszú tésztákat kettétörni nem szabad. A tészták kifőzése külön tudomány, nincs rá szabály, hogy mennyi ideig kell főzni (ezért mindig ellenőrizzük a csomagoláson található ajánlást). A pastasciutta akkor jó, ha „al dente”, vagyis fogkemény – érezzük a fogunk alatt. Tilos a forró, frissen leszűrt spagettit hideg vízzel leönteni, és súlyos hibát követ el az, aki a pastáról túl hamar, vagy túl későn önti le a vizet. Ezeket a tésztaételeket általában előételként adják, de fogyaszthatók főételként is.
Hozzávalók
- 1 ek méz
- 1 cs. csípős fűszerkeverék
- 2 cs. KOMETA Kemencés császárszalonna
- 2 ek olívaolaj
- 1 póréhagyma
- 2 db kápia paprika
- 200 ml főzőtejszín
- só, bors
- 1 cs reszelt sajt
- 1 cs spagetti
- 2 csipet petrezselyem
- 1 csipet szezámmag
- 1 csipet cayenne bors
Elkészítés
A császárok mindkét oldalát irdaljuk be és alaposan dörzsöljük be mézzel és a választott fűszerkeverékkel, majd mehetnek is a grillre.
A tésztaszószhoz a póréhagymát karikázzuk fel, majd a felvágott kápia paprikákkal együtt olívaolajon dinszteljük meg őket. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük petrezselyemmel, majd öntsük fel a tejszínnel és tegyük hozzá a reszelt sajtot is.
A tésztát főzzük ki al dentére a csomagolásán olvasható instrukciók alapján. Keverjük hozzá a szószt és csíkozzuk fel a megsült császárt. Tálaláskor a húsra szórjunk egy pici szezámmagot, a tésztára egy csipet cayenne borsot és petrezselymet.
Jó étvágyat!
