Majdnem minden receptes posztunkban fellelhető az a félmondat, hogy „a Fald feles srácok így készítik”, ismerkedjünk meg most velük! Jelen posztunkból kiderül, hogy kik is ők, hogyan keveredtek a gasztronómia közelébe, milyen ételeket szeretnek készíteni, és hogy miket esznek a legszívesebben.
Amit látunk belőlük a videóikon keresztül, hogy szeretnek főzni és minden bizonnyal imádnak enni is. Nem a klasszikus, fehér kötényes TV-s szakácsok ők, sokkal inkább szenvedélyből és érzésből főznek.
Tóth Tamással, Szombathelyi Ádámmal és Bakó Mihállyal, azaz a Fald feles fiúkkal beszélgettünk.
Hobbiból indult
A végzettségüket tekintve közgazdász srácok, Ádám, Mihály és Tamás 2017 nyarán összekapcsolták hobbijaikat, a videógyártást és a gasztronómiát, és ez a kezdeti hobbi nagyon hamar komolyra fordult és szintet lépett. Az étterembemutatás megmaradt, mert érdekelte őket, sőt, a mai napig érdekli őket az éttermi világ és ami mögötte van. Innen sok ihletet kaptak, fejlődtek a videókészítés terén, és kikristályosodott, hogy a széria elbírja, sőt, kívánja a szórakoztatást. A hobbijuk a munkájuk tehát, követnek hazai és külföldi séfeket, néznek gasztro-csatornákat és sorozatokat, és ha egy embert kellene megnevezniük, aki leginkább inspirálja őket, akkor az Várnai Lacit lenne.
Mostanra pedig feszített tempóban dolgoznak és a műsorgyártás mellett gasztro-marketinggel is foglalkoznak. A videóikból is látszik, hogy lételemük a kísérletezés, szeretnek variálni a különböző fogásokon, ugyanakkor vannak olyan ételek, amikhez szerintük nem szabad nyúlni, ilyen pl. a carbonara.
Komoly szerepe volt az édesanyáknak, az első ételhez kapcsolt emlékek
Az édesanyáknak nagy szerepe van abban, hogy megalakult a Fald fel, hiszen a főzés és a jó ételek szeretete otthonról jött. Időközben számos séf ismerősük is lett, akik a műsorgyártás közben is ellátták őket hasznos tanácsokkal, néha mentorálták is őket. Na, de visszakanyarodva az első ízélményekhez:
Ádám nagypapájának isteni halászlevére emlékszik vissza, és arra, hogy a szálkamentes húsokat már kiskorában is falta, jeligéje: csak a szegedi!

Misinek meglepő módon egy kellemetlen élmény jut először eszébe, egészen pontosan az, hogy a sárgaborsós bébiételt anno nem bírta lenyelni. Ennek akkor biztosan nem örült az anyukája. “Étvágyam azért mindig is volt, de szerencsére ez nem látszik rajtam” – mondja Misi, aki számos étteremtesztet visz, és rendszeresen elhűlnek attól, hogy mennyit tud enni.
Tominak már gyerekként is nagyon bejöttek a street foodok és az amerikai ételek. Úgy érzi, hogy ez valahogy kódolva volt nála, és azóta is nagy szerelem neki ez a konyhavilág.
Édes vagy sós, húsos vagy zöldséges?
Mindhárman a sós ételeket részesítik előnyben, de azért az édeset sem vetik meg, láthatjátok az ételportrénál, hogy mindegyikük megnevezett kedvenc desszertet. A húsos vagy zöldséges kérdés válasza kapcsán is nagy az egység, „egyértelműen húsosak vagyunk, szeretjük a KOMETA-t!” – mondják a srácok.
Várjuk a további klassz recepteket is, srácok!

Ételportrék
Tomi
Kedvenc alapanyag: tészta
Ennek a nemzetnek a konyhája áll hozzá legközelebb: amerikai
Kedvenc étele, amit szeret elkészíteni: Pulled pork ciabatta
És amit enni szeret:
Kedvenc reggeli: bagelek (minden szinten)
Kedvenc leves: babgulyás
Kedvenc főétel: steak mellett kebab
Kedvenc desszert: amerikai palacsinta
Ádám
Kedvenc alapanyag: só, bors
Ennek a nemzetnek a konyhája áll hozzá legközelebb: ázsiai
Kedvenc étele, amit szeret elkészíteni: Ramen leves
És amit enni szeret:
Kedvenc reggeli: Eggs Benedict
Kedvenc leves: sütőtökkrémleves
Kedvenc főétel: harcsapaprikás túróscsuszával mellett pad thai
Kedvenc desszert: brownie
Misi
Kedvenc alapanyag: fokhagyma
Ennek a nemzetnek a konyhája áll hozzá legközelebb: magyar
Kedvenc étele, amit szeret elkészíteni: Juicy Lucy Burger
És amit enni szeret:
Kedvenc reggeli: rántotta kolbásszal
Kedvenc leves: halászlé
Kedvenc főétel: kacsacomb párolt lilakáposztával mellett fehérboros feketekagyló
Kedvenc desszert: tejbegríz
