fbpx
április 25, 2024

Sokszor írtuk már, hogy egy-egy étel pár perc alatt összedobható, így ezt nehéz fokozni. De talán ezzel a mostani recepttel sikerülni fog. A KOMETA újdonságával tényleg 2 perc alatt elkészülhet a vacsora (feltéve persze, ha a salátát előzőleg összekevertük). Tehát, serpenyőt elő, olajat felforrósít, sonkát serpenyőbe tesz, órára pillant, 1 perc múlva fordít, tálaláshoz előkészül, és ha letelt az újabb 1 perc, kiveszi az immár szépen megpirult sonkákat a serpenyőből. Tálalás és lehet is asztalhoz ülni!

A GastroHobbi egy joghurtos uborkasalátát készített mellé. Jó étvágyat!

Hozzávalók

  • 30 dkg görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld
  • 2 tk frissen facsart citromlé
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 csomag KOMETA Kemencés Párperces sertés combsonka
  • ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

Elkészítés

A joghurthoz adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a finomra vágott lilahagymát, az aprított petrezselyemzöldet és a citrom levét. Sózzuk, borsozzuk, alaposan keverjük össze, majd forgassuk hozzá a vékony karikára vágott uborkát.

A KOMETA Kemencés Párperces sertés combsonkát egy felforrósított serpenyőben, néhány csepp olaj hozzáadásával oldalanként 1-1 perc alatt szép pirosra sütjük.

És már tálalhatunk is.

Jó étvágyat!

DSC06377
KOMETA Párperces sertés combsonka
katakemences

Kemencés Kata

Falun nőttem fel. Nagyanyám minden vasárnap a tyúkólból választott ebédet, karácsonykor disznót vágtunk, nyárestéken szalonnát sütöttünk. A gyermekkor ízei, emlékei máig elkísérnek. Szeretem ezt másokkal is megosztani.

Kemencés Kata tovbábbi bejegyzéseit itt találod →