fbpx
április 25, 2024

A muffinban az a csodálatos, hogy gyorsan, szuper egyszerűen elkészíthető, a teljesen kezdők is bátran belevághatnak, garantált a siker, ráadásul a formája miatt csinos és praktikus sütemény is. A sós változatai is egészen kiválóak, szinte bármit tehetünk bele, a sajtok és szalámik különösen jól állnak neki. A GastroHobbi csapata most egy téliszalámis verzióval készült, ami azért is jó választás, mert még az igazán meleg, nyári napokon is bátran magunkkal vihetjük kirándulásokra, vagy csomagolhatjuk az uzsonnás dobozba.

Hozzávalók (12 db-hoz)

  • 25 dkg finomliszt
  • fél tk só
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 1,7 dl tej
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg reszelt gouda sajt + a szóráshoz
  • 1 csomag KOMETA Ínyenc Téliszalámi

Elkészítés

A liszthez hozzáadjuk a sót, a sütőport, és alaposan összekeverjük.

Egy kézi habverővel felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, az olvasztott vajat, ezzel is kikavarjuk, majd két részletben beleszórjuk a sütőporos lisztet, és csomómentesre keverjük.

A kész masszába tesszük a felaprított szalámit, a reszelt sajtot, összeforgatjuk, és muffin formába kanalazzuk úgy, hogy kb. ⅔ részt töltsön ki.

180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.

Jó étvágyat!

A sütési idő alatt a sütő aljába tegyünk egy kis hőálló tálba vizet, hogy sütés közben párologjon, így könnyedebb lesz a tészta.

Friss gyümölccsel, zöldséggel remek választás az uzsonnásdobozba is.

Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő

katakemences

Kemencés Kata

Falun nőttem fel. Nagyanyám minden vasárnap a tyúkólból választott ebédet, karácsonykor disznót vágtunk, nyárestéken szalonnát sütöttünk. A gyermekkor ízei, emlékei máig elkísérnek. Szeretem ezt másokkal is megosztani.

Kemencés Kata tovbábbi bejegyzéseit itt találod →