A darált hús az egyik legsokoldalúbban felhasználható hozzávaló a konyhában, igazi jolly-joker. Az előételektől, levesbetétektől kezdve készülhet belőle tésztaétel, egytálétel, jól passzol hozzá a paradicsomos szósz, de akár a tejszín is.
És természetesen, ha darált hús, akkor fasírt. A Gastrohobbi most egy pikáns fűszerezésű verziót ajánl babsalátával. Lássuk, hogyan készül:
Hozzávalók
Salátához:
- 2 fej lilahagyma
- 50 dkg babkonzerv
- 4 tk 20%-os ecet
- 3 dl víz
- 5 tk cukor
- 2 csipet só
- 2 ek olaj
Sertésfalatokhoz:
- 50 dkg KOMETA Friss Darált sertéslapocka
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- 2 ek aprított petrezselyemzöld
- 1 mk cayenne bors
- 1 mk őrölt római kömény
- 1 tk kakukkfű
- 2 ek panírmorzsa
- 1 tojás
- ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés
A lilahagymát vékony karikára vágjuk, hozzáadjuk a lecsöpögtetett, leöblített babhoz. A vízhez adjunk ecetet, cukrot, sót és olajat, keverjük össze és locsoljuk a hagymás babra. Keverjük még egyszer alaposan össze és tegyük hűtőbe.
A húshoz adjuk hozzá a reszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a fűszereket. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a morzsával, és üssük rá a tojást. Gyúrjuk össze alaposan és formázzunk belőle tetszőleges méretű és formájú pogácsákat.
Süthetjük serpenyőben, grillen, sütőben, airfryerben, mindenki készítse ízlése szerint.
A babsálátával kínáljuk, adhatunk hozzá mártogatósokat, tortillát.