fbpx
május 21, 2024

Pikáns sertésfalatok ecetes-lilahagymás babsalátával

A darált hús az egyik legsokoldalúbban felhasználható hozzávaló a konyhában, igazi jolly-joker. Az előételektől, levesbetétektől kezdve készülhet belőle tésztaétel, egytálétel, jól passzol hozzá a paradicsomos szósz, de akár a tejszín is.

És természetesen, ha darált hús, akkor fasírt. A Gastrohobbi most egy pikáns fűszerezésű verziót ajánl babsalátával. Lássuk, hogyan készül:

Hozzávalók

Salátához:

  • 2 fej lilahagyma
  • 50 dkg babkonzerv
  • 4 tk 20%-os ecet
  • 3 dl víz
  • 5 tk cukor
  • 2 csipet só
  • 2 ek olaj

Sertésfalatokhoz:

  • 50 dkg KOMETA Friss Darált sertéslapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld
  • 1 mk cayenne bors
  • 1 mk őrölt római kömény
  • 1 tk kakukkfű
  • 2 ek panírmorzsa
  • 1 tojás
  • ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

Elkészítés

A lilahagymát vékony karikára vágjuk, hozzáadjuk a lecsöpögtetett, leöblített babhoz. A vízhez adjunk ecetet, cukrot, sót és olajat, keverjük össze és locsoljuk a hagymás babra. Keverjük még egyszer alaposan össze és tegyük hűtőbe.

A húshoz adjuk hozzá a reszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a fűszereket. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a morzsával, és üssük rá a tojást. Gyúrjuk össze alaposan és formázzunk belőle tetszőleges méretű és formájú pogácsákat.

Süthetjük serpenyőben, grillen, sütőben, airfryerben, mindenki készítse ízlése szerint.

A babsálátával kínáljuk, adhatunk hozzá mártogatósokat, tortillát.

katakemences

Kemencés Kata

Falun nőttem fel. Nagyanyám minden vasárnap a tyúkólból választott ebédet, karácsonykor disznót vágtunk, nyárestéken szalonnát sütöttünk. A gyermekkor ízei, emlékei máig elkísérnek. Szeretem ezt másokkal is megosztani.

Kemencés Kata tovbábbi bejegyzéseit itt találod →