fbpx
október 18, 2021

Ha körbenézünk Európában, a legtöbb országban valamilyen kolbász a kedvenc meccsnézős kaja, mindenféle magvak (szotyi, tökmag, földimogyoró) és persze mindezt sörrel öblítik le. Kolbász ugyan nincs a következő ételben, de sör akad. Ha unjátok már a chipset, a földimogyorót és a ropit, próbáljátok ki a Fald feles fiúk újabb receptjét.

Egy kicsit azért több időt igényel az előkészítése, mint a zacskó kibontása, de higgyétek el, megéri.

Hozzávalók

pulled pork:

  • 2 kg KOMETA egész tarja
  • 3 ek mustár
  • 3 ek ketchup
  • 1 ek barna cukor
  • 4 ek olaj
  • 1 cs. barbecue fűszerkeverék
  • 2 fej lila hagyma

összeállítás:

  • 1 cs. nachos chips
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 cs. koktélparadicsom
  • 1 marék jalapeno
  • 100 g cheddar
  • 100 g gouda
Pulled pork nachos_1
KOMETA egész sertéstarja

Elkészítés

A hússal kezdjük, mint mindig. A bedözsöléshez készítsük el a szószt a következő alapanyagokból: olaj, mustár, ketchup, barna cukor és fűszerkeverék. A bedörzsölt húsokat egy öntöttvas edénybe helyezzük és dobjunk mellé 2 fej nagyobb cikkekre vágott lila hagymát. Fedő nélkül 120 fokon 3 órán át süssük (okosgrillen vagy sütőben). Három óra után tegyünk rá fedőt és még 9 órán át süssük.

A kész husikat tépkedjük szét és állítsuk össze a tálat. Rétegezve helyezzük a tálba a nachost, a húst, majd mehetnek a zöldségek és végül a sajt.

A végén tegyük a grillre még egy kis időre, hogy a sajt ráolvadjon és jöhet is a kezdőrúgás.

Éljen a foci!

Pulled pork nachos_10
Pulled pork nachos tál
Man and woman sitting on wall outdoors with blank arrow

Olasz Olívia

Az egészség megszállottja vagyok; imádok kirándulni, futni, kerékpározni, de a legújabb mozgásformákat is szívesen kipróbálom. Minden érdekel, amivel a testem karban tarthatom.

Olasz Olívia tovbábbi bejegyzéseit itt találod →