Ha körbenézünk Európában, a legtöbb országban valamilyen kolbász a kedvenc meccsnézős kaja, mindenféle magvak (szotyi, tökmag, földimogyoró) és persze mindezt sörrel öblítik le. Kolbász ugyan nincs a következő ételben, de sör akad. Ha unjátok már a chipset, a földimogyorót és a ropit, próbáljátok ki a Fald feles fiúk újabb receptjét.
Egy kicsit azért több időt igényel az előkészítése, mint a zacskó kibontása, de higgyétek el, megéri.
Hozzávalók
pulled pork:
- 2 kg KOMETA egész tarja
- 3 ek mustár
- 3 ek ketchup
- 1 ek barna cukor
- 4 ek olaj
- 1 cs. barbecue fűszerkeverék
- 2 fej lila hagyma
összeállítás:
- 1 cs. nachos chips
- 1 fej lila hagyma
- 1 cs. koktélparadicsom
- 1 marék jalapeno
- 100 g cheddar
- 100 g gouda
Elkészítés
A hússal kezdjük, mint mindig. A bedözsöléshez készítsük el a szószt a következő alapanyagokból: olaj, mustár, ketchup, barna cukor és fűszerkeverék. A bedörzsölt húsokat egy öntöttvas edénybe helyezzük és dobjunk mellé 2 fej nagyobb cikkekre vágott lila hagymát. Fedő nélkül 120 fokon 3 órán át süssük (okosgrillen vagy sütőben). Három óra után tegyünk rá fedőt és még 9 órán át süssük.
A kész husikat tépkedjük szét és állítsuk össze a tálat. Rétegezve helyezzük a tálba a nachost, a húst, majd mehetnek a zöldségek és végül a sajt.
A végén tegyük a grillre még egy kis időre, hogy a sajt ráolvadjon és jöhet is a kezdőrúgás.
Éljen a foci!