fbpx
szeptember 14, 2024

Hogyan lesz részeges a tarja? Bizony, a főzés során kap egy kis alkoholt, jelen esetben sört, amitől kellemesen kesernyés, füstös, mély és gazdag ízű lesz a húsunk.

Főzhetünk, párolhatunk sörben, sülés közben locsolgathatjuk a bőrös húsokat vele, mártásokhoz, pácokhoz is alkalmazhatjuk. Panírozhatunk is vele, a buborékok extrán ropogóssá teszik a sörbundát.

A GastroHobbi csapata új receptjében világos sört használ a sertéstarja sütéséhez. Nézzétek meg és próbáljátok ki!

Hozzávalók

  • 3 tk só
  • 2 tk fehérbors
  • 2 tk majoranna
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • 1 babérlevél
  • 60 dkg KOMETA Friss szeletelt sertéstarja
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 szelet KOMETA Ínyenc bacon
  • 1,5 dl világos sör

Elkészítés

A fűszereket keverjük össze, dörzsöljük be vele a hússzeletek mind a két oldalát és sorakoztassuk egy tetszőleges zsiradékkal kikent, hőálló tálba.

Minden hússzelet tetejére tegyünk egy-egy szelet bacont, szórjuk meg az aprított fokhagymával, dobjuk rá a 3-4 darabra tört babérlevelet, locsoljuk meg a sörrel és fóliával befedve, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt süssük készre. 

A sütési idő sütőnként változhat és függ a hússzeletek méretétől is.

Ízlés szerint petrezselymes törtburgonyával, friss salátával kínáljuk.

Jó étvágyat!

reszeges tarja2
Sült sertéstarja, baconnel és tört krumplival
edesissos

Karaj Erik

Erik vagyok. Szeretem a hasam, de igyekszem egészségesen étkezni. No de mit jelent az, hogy valami egészséges? A táplálkozástudomány nagyon dinamikusan változik, így rengeteg információ található az interneten, amelyek között nem könnyű kiigazodni. A tévhitek eloszlatásával, igazi szakértők bevonásával szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik keresik a válaszokat.

Karaj Erik tovbábbi bejegyzéseit itt találod →