Hogyan lesz részeges a tarja? Bizony, a főzés során kap egy kis alkoholt, jelen esetben sört, amitől kellemesen kesernyés, füstös, mély és gazdag ízű lesz a húsunk.
Főzhetünk, párolhatunk sörben, sülés közben locsolgathatjuk a bőrös húsokat vele, mártásokhoz, pácokhoz is alkalmazhatjuk. Panírozhatunk is vele, a buborékok extrán ropogóssá teszik a sörbundát.
A GastroHobbi csapata új receptjében világos sört használ a sertéstarja sütéséhez. Nézzétek meg és próbáljátok ki!
Hozzávalók
- 3 tk só
- 2 tk fehérbors
- 2 tk majoranna
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 1 babérlevél
- 60 dkg KOMETA Friss szeletelt sertéstarja
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 szelet KOMETA Ínyenc bacon
- 1,5 dl világos sör
Elkészítés
A fűszereket keverjük össze, dörzsöljük be vele a hússzeletek mind a két oldalát és sorakoztassuk egy tetszőleges zsiradékkal kikent, hőálló tálba.
Minden hússzelet tetejére tegyünk egy-egy szelet bacont, szórjuk meg az aprított fokhagymával, dobjuk rá a 3-4 darabra tört babérlevelet, locsoljuk meg a sörrel és fóliával befedve, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt süssük készre.
A sütési idő sütőnként változhat és függ a hússzeletek méretétől is.
Ízlés szerint petrezselymes törtburgonyával, friss salátával kínáljuk.
Jó étvágyat!