fbpx
január 27, 2023

Imádjuk a szendvicset, szinte minden nap esszük. Kedvencünk a sonkás, sajtos, paradicsomos, ezek a hozzávalók minden háztartásban megtalálhatók. De mi van akkor, ha kicsit meguntuk? Mi van akkor, ha meleg vacsorára vágyunk, de nincs se kedvünk, se türelmünk főzőcskézni? Akkor vetjük be az igazi jolly jokert, a melegszendvicset.

A GastroHobbi csapata kicsit megkeverte kedvenc alapanyagainkat (szó szerint), majd az egészet pár perc alatt besütötte. Íme:

Hozzávalók

  • 2 ek szobahőmérsékletű vaj
  • 3 ek tejföl
  • 2 ek majonéz
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • 1 tojás
  • 18 dkg KOMETA Ínyenc Szellő sonka
  • 12 dkg reszelt sajt
  • 1 db tv paprika
  • 6 szelet kenyér
  • paradicsom
  • ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

Elkészítés

A vajat villával nyomkodjuk össze, adjuk hozzá a tejfölt, a majonézt, a petrezselyemzöldet és a tojást. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan keverjük ki.

Amikor már csomómentes a massza, mehet bele a vékony csíkokra vágott sonka, a reszelt sajt és az apró kockára vágott paprika.

A kenyérszeleteket kenjük meg a sonkás krémmel, a tetejére tehetünk karikára vágott paradicsomot, és 200 fokon 4-5 perc alatt süssük készre.

Jó étvágyat!

DSC03750
katakemences

Kemencés Kata

Falun nőttem fel. Nagyanyám minden vasárnap a tyúkólból választott ebédet, karácsonykor disznót vágtunk, nyárestéken szalonnát sütöttünk. A gyermekkor ízei, emlékei máig elkísérnek. Szeretem ezt másokkal is megosztani.

Kemencés Kata tovbábbi bejegyzéseit itt találod →