Igazi partifalat, virslinyalóka húsimádóknak.
Szeretjük az olyan recepteket, amik gyorsan elkészülnek, minden hozzávalót megtalálunk hozzá otthon és mégis valahogy villantósak. Egy kicsit különlegesek. Ez a Fald feles fiúk által megálmodott étel épp ilyen. Meccsnézéshez vagy akár gyerekzsúrra is szuper választás lehet.
Hozzávalók
- 500 g KOMETA Ínyenc Bécsi virsli
- 500 g KOMETA Útravaló Sertés lecsókolbász
- 200 g kukoricadara
- 100 g finomliszt
- 1 db tojás
- 1 tk cukor
- 0,5 tk sütőpor
- 2,5 dl tej
- só
- fűszerpaprika
- étolaj
Dip
- 180 g tejföl
- 1 ek mustár
- 1 ek majonéz
- só
- bors
- fokhagyma granulátum
Elkészítés
Először a dipet készítsük el, hogy jól összeérhessenek az ízei. Egy kis tálban keverjük össze a tejfölt 1 evőkanál mustárral és 1 evőkanál majonézzel. Mehet bele ízlés szerint egy csipetnyi só, bors és fokhagyma granulátum.
Egy tálban keverjünk homogén masszát a hozzávalóinkból: 200 g kukoricadara, 100 g finomliszt, 1 db tojás, 1 teáskanál cukor, 0,5 teáskanál sütőpor és 2,5 dl tej, majd ízesítésként egy pici só és fűszerpaprika. Fontos, hogy csak annyira folyjon a tészta, hogy rá tudjon tapadni a virslire és a kolbászra, hiszen köpenyként fogja azokat körülölelni. Tejjel és liszttel tudjuk finomítani a tészta állagát és vastagságát is.
A tésztát öntsük egy magas pohárba, majd húzzuk fel pálcikára a virslit és lecsókolbászt, majd mártsuk meg őket a masszában.
Ezt követően hevítsünk fel étolajat egy serpenyőben, és néhány perc alatt süssük meg ropogósra a falatkáinkat!
Jó étvágyat kívánunk!