A tortilla igazi jolly joker a konyhában, szinte mindegyik élelmiszerbolt polcain megtaláljuk. Könnyedén tárolható, mélyhűtőben, akár hosszabb ideig is, és változatosan felhasználható. Ehetjük kenyér helyett, használhatjuk szendvicsalapnak, mártogatósokhoz, de lehet belőle akár mini-pizza is.
Az igazán lelkesek az otthoni elkészítésével is megpróbálkozhatnak, semmi extra alapanyag nem szükséges hozzá, csupán liszt, só, forró víz és valamilyen zsiradék (olaj és/vagy vaj).
A GastroHobbi most egy sonkás, sajtos tortilla pirítós receptjét osztja meg velünk. Íme:
Hozzávalók 1 db-hoz
- 1 tortillalap
- 2 szelet KOMETA Kemencés Sült sertés sonka
- reszelt sajt
- paradicsom
- majonéz és ketchup
Elkészítés
A tortillalapra tegyünk majonézt, reszelt sajtot, két szelet KOMETA Kemencés Sült sertés sonkát, paradicsomot. A tetejét ismét szórjuk meg sajttal, locsoljuk meg kevés majonézzel és ketchuppal. A két szélét hajtsuk be, alulról felfelé hajtsuk ketté, és a nyitott részével felfelé tegyük a pirítós sütőbe.
Sütőtől függően 3-4 perc alatt süssük készre.
Ízlés szerint friss zöldségekkel, friss salátával kínálhatjuk.