fbpx
március 29, 2024

Sajtos-sonkás tortilla pirítós

A tortilla igazi jolly joker a konyhában, szinte mindegyik élelmiszerbolt polcain megtaláljuk. Könnyedén tárolható, mélyhűtőben, akár hosszabb ideig is, és változatosan felhasználható. Ehetjük kenyér helyett, használhatjuk szendvicsalapnak, mártogatósokhoz, de lehet belőle akár mini-pizza is.

Az igazán lelkesek az otthoni elkészítésével is megpróbálkozhatnak, semmi extra alapanyag nem szükséges hozzá, csupán liszt, só, forró víz és valamilyen zsiradék (olaj és/vagy vaj).

A GastroHobbi most egy sonkás, sajtos tortilla pirítós receptjét osztja meg velünk. Íme:

Hozzávalók 1 db-hoz

  • 1 tortillalap
  • 2 szelet KOMETA Kemencés Sült sertés sonka
  • reszelt sajt
  • paradicsom
  • majonéz és ketchup

Elkészítés

A tortillalapra tegyünk majonézt, reszelt sajtot, két szelet KOMETA Kemencés Sült sertés sonkát, paradicsomot. A tetejét ismét szórjuk meg sajttal, locsoljuk meg kevés majonézzel és ketchuppal. A két szélét hajtsuk be, alulról felfelé hajtsuk ketté, és a nyitott részével felfelé tegyük a pirítós sütőbe.

Sütőtől függően 3-4 perc alatt süssük készre.

Ízlés szerint friss zöldségekkel, friss salátával kínálhatjuk.

edesissos

Karaj Erik

Erik vagyok. Szeretem a hasam, de igyekszem egészségesen étkezni. No de mit jelent az, hogy valami egészséges? A táplálkozástudomány nagyon dinamikusan változik, így rengeteg információ található az interneten, amelyek között nem könnyű kiigazodni. A tévhitek eloszlatásával, igazi szakértők bevonásával szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik keresik a válaszokat.

Karaj Erik tovbábbi bejegyzéseit itt találod →