fbpx
január 26, 2023

A bolti leveles tészta igazi jolly joker. Villámgyorsan készíthetünk belőle édeset, sósat, előételt, rágcsálnivalót, desszertet, de egy quiche akár főételként is megállja a helyét. Sőt, ha szűzpecsenyét, vagy lazacot burkolunk be vele, igazán elegáns fogást is rittyenthetünk belőle.

Ha tényleg nagyon gyorsan szeretnénk harapni valamit, válasszuk a fagyasztott helyett a friss leveles tésztát. Tekerjük ki, nézzük meg a GastroHobbi videóját és már készülhet is a sajtos-tarjás buci!

Hozzávalók

  • 1 csomag élesztős leveles tészta
  • 1 csomag KOMETA Kemencés Sült tarja
  • 20 dkg sajt

Elkészítés

A sajtot vágjuk 8 egyenlő csíkra.

A leveles tésztát 8 téglalapra vágjuk, picit kézzel hosszában nyújtsuk meg. Tegyünk mindegyikbe egy-egy szelet tarját kettévágva, egy-egy csík sajtot, a tészta egyik végét hajtsuk rá, és tekerjük fel spirálba.

A feltekert bucikat sorakoztatjuk sütőpapírral bélelt sütőlemezre úgy, hogy a felhajtott végei alulra kerüljenek. Spricceljük meg vízzel, ízlés szerint megszórhatjuk egész köménnyel, szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süssük készre.

Jó étvágyat!

edesissos

Karaj Erik

Erik vagyok. Szeretem a hasam, de igyekszem egészségesen étkezni. No de mit jelent az, hogy valami egészséges? A táplálkozástudomány nagyon dinamikusan változik, így rengeteg információ található az interneten, amelyek között nem könnyű kiigazodni. A tévhitek eloszlatásával, igazi szakértők bevonásával szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik keresik a válaszokat.

Karaj Erik tovbábbi bejegyzéseit itt találod →