A bolti leveles tészta igazi jolly joker. Villámgyorsan készíthetünk belőle édeset, sósat, előételt, rágcsálnivalót, desszertet, de egy quiche akár főételként is megállja a helyét. Sőt, ha szűzpecsenyét, vagy lazacot burkolunk be vele, igazán elegáns fogást is rittyenthetünk belőle.
Ha tényleg nagyon gyorsan szeretnénk harapni valamit, válasszuk a fagyasztott helyett a friss leveles tésztát. Tekerjük ki, nézzük meg a GastroHobbi videóját és már készülhet is a sajtos-tarjás buci!
Hozzávalók
- 1 csomag élesztős leveles tészta
- 1 csomag KOMETA Kemencés Sült tarja
- 20 dkg sajt
Elkészítés
A sajtot vágjuk 8 egyenlő csíkra.
A leveles tésztát 8 téglalapra vágjuk, picit kézzel hosszában nyújtsuk meg. Tegyünk mindegyikbe egy-egy szelet tarját kettévágva, egy-egy csík sajtot, a tészta egyik végét hajtsuk rá, és tekerjük fel spirálba.
A feltekert bucikat sorakoztatjuk sütőpapírral bélelt sütőlemezre úgy, hogy a felhajtott végei alulra kerüljenek. Spricceljük meg vízzel, ízlés szerint megszórhatjuk egész köménnyel, szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süssük készre.
Jó étvágyat!