Ha tényleg sem időnk, sem kedvünk nincs sokáig a konyhában állni, íme egy villámgyorsan elkészíthető recept és videó a GastroHobbitól. Szinte alig van vele munka, fél óra alatt az ötlettől a tálalásig el lehet vele jutni. A legtöbb időt, mint általában a főzésnél, az előkészítéssel, a zöldségek megtisztításával és darabolásával töltjük, a többi tényleg pillanatok műve.
Szinte mindig találunk otthon pár szem krumplit, hagymát és tojást, így akár hétköznap este, munka után is könnyen összedobható. A sült tarja pedig természetesen bármilyen sonkával, felvágottal helyettesíthető.
Hozzávalók
- 3 db közepes méretű, sütni való burgonya
- 2 szál újhagyma
- 10 dkg KOMETA Kemencés sült tarja
- 1 tojás
- 2 ek liszt
- ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés
A burgonyát hámozzuk meg, zöldségszeletelővel csíkozzuk fel. Mossuk át hideg vízzel, majd hagyjuk lecsepegni.
A burgonyához adjuk hozzá a karikára vágott újhagymát, a feldarabolt tarját, a tojást, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a liszttel és alaposan keverjük össze.
Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat és tetszőleges méretű halmokat kanalazzunk bele a burgonyából. Kicsit lapítgassuk ki és mind a két oldalát süssük szép pirosra.
Friss salátával, fokhagymás tejföllel kínáljuk. Jó étvágyat!