fbpx
április 19, 2024

Ha tényleg sem időnk, sem kedvünk nincs sokáig a konyhában állni, íme egy villámgyorsan elkészíthető recept és videó a GastroHobbitól. Szinte alig van vele munka, fél óra alatt az ötlettől a tálalásig el lehet vele jutni. A legtöbb időt, mint általában a főzésnél, az előkészítéssel, a zöldségek megtisztításával és darabolásával töltjük, a többi tényleg pillanatok műve.

Szinte mindig találunk otthon pár szem krumplit, hagymát és tojást, így akár hétköznap este, munka után is könnyen összedobható. A sült tarja pedig természetesen bármilyen sonkával, felvágottal helyettesíthető.

Hozzávalók

  • 3 db közepes méretű, sütni való burgonya
  • 2 szál újhagyma
  • 10 dkg KOMETA Kemencés sült tarja
  • 1 tojás
  • 2 ek liszt
  • ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

Elkészítés

A burgonyát hámozzuk meg, zöldségszeletelővel csíkozzuk fel. Mossuk át hideg vízzel, majd hagyjuk lecsepegni.

A burgonyához adjuk hozzá a karikára vágott újhagymát, a feldarabolt tarját, a tojást, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a liszttel és alaposan keverjük össze.

Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat és tetszőleges méretű halmokat kanalazzunk bele a burgonyából. Kicsit lapítgassuk ki és mind a két oldalát süssük szép pirosra.

Friss salátával, fokhagymás tejföllel kínáljuk. Jó étvágyat!

katakemences

Kemencés Kata

Falun nőttem fel. Nagyanyám minden vasárnap a tyúkólból választott ebédet, karácsonykor disznót vágtunk, nyárestéken szalonnát sütöttünk. A gyermekkor ízei, emlékei máig elkísérnek. Szeretem ezt másokkal is megosztani.

Kemencés Kata tovbábbi bejegyzéseit itt találod →