fbpx
február 8, 2025

Sokszor olvashatjuk egy-egy recept kapcsán, hogy villámgyorsan, vagy pillanatok alatt elkészül a vacsora. Ez erre a kicsit olaszos ihletésű serpenyős húsgombócra is elmondható; a legtöbb idő itt is a zöldségek előkészítése, megtisztítása lesz, hiszen a teljes 35 percből a sütőben már csupán 8 percet csücsül az étel.

A GastroHobbi ismét egy könnyen elkészíthető, fűszeres, ízletes egytálételt mutat, ami az egyre hűvösödő őszben kellemesen átmelenget majd. Ők kovászos kenyeret ennének mellé. Kipróbáljuk?

Hozzávalók

  • 1 csomag KOMETA sertés húsgolyó
  • 3 ek olaj
  • 1 db fehér hagyma vagy vöröshagyma
  • 1 db répa
  • ½ db zeller
  • 1 konzerv darabolt paradicsom (24 dkg)
  • 1 konzerv vajbab (24dkg)
  • 1 dl víz
  • 1 tk oregánó
  • ½ mk őrölt kömény
  • 1 db mozzarella sajt (10 dkg)
  • ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors, chili

Elkészítés

Egy nagyobb serpenyőben, amit később a sütőbe is be tudunk tenni, hevítsünk olajat, pirítsuk körbe a húsgolyókat, majd szedjük őket tányérra.

A visszamaradt zsiradékra tegyünk apró kockára vágott répát, zellert és hagymát. Pirítsuk le őket, majd adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, kevés vizet és a lecsepegtetett vajbabot. Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, oregánóval és ízlés szerint chilivel.

Forraljuk össze és adjuk hozzá az elősütött húsgolyókat.

Végül tépkedjünk a tetejére mozzarellát és 200 fokra előmelegített sütőben 8 percig süssük.

Friss, aprított bazsalikommal megszórva találjuk.

Jó étvágyat!

oli

Zala Zénó

Imádok főzni, lelkesen követem a legújabb gasztronómia trendeket, igyekszem ellesni a legnagyobb séfek trükkjeit. Írásaim is a konyhaművészettel, főzéssel kapcsolatosak.

Zala Zénó tovbábbi bejegyzéseit itt találod →