Sokszor olvashatjuk egy-egy recept kapcsán, hogy villámgyorsan, vagy pillanatok alatt elkészül a vacsora. Ez erre a kicsit olaszos ihletésű serpenyős húsgombócra is elmondható; a legtöbb idő itt is a zöldségek előkészítése, megtisztítása lesz, hiszen a teljes 35 percből a sütőben már csupán 8 percet csücsül az étel.
A GastroHobbi ismét egy könnyen elkészíthető, fűszeres, ízletes egytálételt mutat, ami az egyre hűvösödő őszben kellemesen átmelenget majd. Ők kovászos kenyeret ennének mellé. Kipróbáljuk?
Hozzávalók
- 1 csomag KOMETA sertés húsgolyó
- 3 ek olaj
- 1 db fehér hagyma vagy vöröshagyma
- 1 db répa
- ½ db zeller
- 1 konzerv darabolt paradicsom (24 dkg)
- 1 konzerv vajbab (24dkg)
- 1 dl víz
- 1 tk oregánó
- ½ mk őrölt kömény
- 1 db mozzarella sajt (10 dkg)
- ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors, chili
Elkészítés
Egy nagyobb serpenyőben, amit később a sütőbe is be tudunk tenni, hevítsünk olajat, pirítsuk körbe a húsgolyókat, majd szedjük őket tányérra.
A visszamaradt zsiradékra tegyünk apró kockára vágott répát, zellert és hagymát. Pirítsuk le őket, majd adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, kevés vizet és a lecsepegtetett vajbabot. Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, oregánóval és ízlés szerint chilivel.
Forraljuk össze és adjuk hozzá az elősütött húsgolyókat.
Végül tépkedjünk a tetejére mozzarellát és 200 fokra előmelegített sütőben 8 percig süssük.
Friss, aprított bazsalikommal megszórva találjuk.
Jó étvágyat!