Ki ne szeretne ráérős őszi hétvégéken bekuckózni, előszedni néhány szakácskönyvet, átlapozni és izgalmas, új recepteket felfedezni? A főzés már más tészta. Sokszor hosszas előkészületet, piacozást, bevásárlást igényel. Ha nincs kedvünk kimozdulni és órákon keresztül a tűzhely mellett állni, akkor van szükségünk egy kis találékonyságra. Mit szeretnénk? Gyorsan, valami finomat, lehetőleg néhány, otthon lévő alapanyagból. A mai megoldásunk erre a feladványra egy mosogatást is alig igénylő, egy serpenyős villám-szendó. Nézzétek meg a Gastrohobbi videóját és ha van 10 percetek, dobjátok össze vacsorára!
Hozzávalók 2 szendvicshez
- 2 szelet toast kenyér
- 2 tojás
- 6 szelet KOMETA Kemencés szeletelt sült fokhagymás karaj
- 5 dkg reszelt sajt
- 2 koktél paradicsom
- 2 marék aprított salátalevél
- só
Elkészítés
A karajszeleteket szórjuk meg sajttal és tekerjük fel, a tojásokat verjük fel.
Egy serpenyőt kenjünk ki olvasztott vajjal, pirítsuk meg rajta a kenyérszeletek egyik oldalát, majd fordítsuk meg és toljuk ki a serpenyő két szélére, ellentétes irányba.
A kenyerek mellé sorakoztassuk a feltekert karajt, öntsük le a felvert tojással, fedjük le egy fedővel és 2-3 perc alatt süssük meg.
Amikor már szép piros az alja, csúsztassuk tányérra, fedjük le a serpenyővel, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk ár, hogy a serpenyő legyen alul, a tányér felül.
Ezt az oldalát is pirítsuk meg, majd hosszába vágjuk ketté, a kenyérre tegyünk paradicsomot, salátát, hajtsuk rá a karajos részt és el is készült.
Jó étvágyat!
