fbpx
július 17, 2024

Ki ne szeretne ráérős őszi hétvégéken bekuckózni, előszedni néhány szakácskönyvet, átlapozni és izgalmas, új recepteket felfedezni? A főzés már más tészta. Sokszor hosszas előkészületet, piacozást, bevásárlást igényel. Ha nincs kedvünk kimozdulni és órákon keresztül a tűzhely mellett állni, akkor van szükségünk egy kis találékonyságra. Mit szeretnénk? Gyorsan, valami finomat, lehetőleg néhány, otthon lévő alapanyagból. A mai megoldásunk erre a feladványra egy mosogatást is alig igénylő, egy serpenyős villám-szendó. Nézzétek meg a Gastrohobbi videóját és ha van 10 percetek, dobjátok össze vacsorára!

Hozzávalók 2 szendvicshez

  • 2 szelet toast kenyér
  • 2 tojás
  • 6 szelet KOMETA Kemencés szeletelt sült fokhagymás karaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 koktél paradicsom
  • 2 marék aprított salátalevél

Elkészítés

A karajszeleteket szórjuk meg sajttal és tekerjük fel, a tojásokat verjük fel.

Egy serpenyőt kenjünk ki olvasztott vajjal, pirítsuk meg rajta a kenyérszeletek egyik oldalát, majd fordítsuk meg és toljuk ki a serpenyő két szélére, ellentétes irányba.

A kenyerek mellé sorakoztassuk a feltekert karajt, öntsük le a felvert tojással, fedjük le egy fedővel és 2-3 perc alatt süssük meg.

Amikor már szép piros az alja, csúsztassuk tányérra, fedjük le a serpenyővel, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk ár, hogy a serpenyő legyen alul, a tányér felül.

Ezt az oldalát is pirítsuk meg, majd hosszába vágjuk ketté, a kenyérre tegyünk paradicsomot, salátát, hajtsuk rá a karajos részt és el is készült.

Jó étvágyat!

serpenyős2
katakemences

Kemencés Kata

Falun nőttem fel. Nagyanyám minden vasárnap a tyúkólból választott ebédet, karácsonykor disznót vágtunk, nyárestéken szalonnát sütöttünk. A gyermekkor ízei, emlékei máig elkísérnek. Szeretem ezt másokkal is megosztani.

Kemencés Kata tovbábbi bejegyzéseit itt találod →