A tarja a sertés nyaki részén felül helyezkedik el. Zsírral átszőtt, szinte márványos hús, ami gondoskodik arról, hogy sütés közben a húsunk puha és szaftos maradjon. A legjobban grillezhető húsok egyike, általában szeletben sütjük, de akár egyben is elkészíthetjük. Készülhet belőle akár húsleves, vagy brassói és cigánypecsenye is, a GastroHobbi most egy tejszínes, mustáros szósszal kínálja.
Hozzávalók
- 60 dkg KOMETA szeletelt sertéstarja
- 1 fej vöröshagyma
- 3 szál újhagyma
- 3 dl alaplé
- 5 dl főzőtejszín
- 1 ek krémes dijoni mustár
- 2 ek aprított petrezselyemzöld
- ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés
A hússzeleteket irdaljuk be, sózzuk, borsozzuk. Forró serpenyőben, tetszőleges zsiradékon mind a két oldalukat szép pirosra sütjük, majd szedjük tányérra.
A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott vörös- és újhagymát, felöntjük az alaplével, visszatesszük a tarjaszeleteket és fedő alatt 35-40 perc alatt puhára pároljuk.
Amikor a hús már jó puha, ismét tányérra szedjük. A szaftot felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk az aprított petrezselymet, a mustárt és folyamatos kevergetés mellett alacsony hőmérsékleten kiforraljuk.
A hússzeleteket a tejszínes mustáros szósszal kínáljuk.
Jó étvágyat!