fbpx
június 29, 2022

Sertéstarja tejszínes mustáros szósszal

A tarja a sertés nyaki részén felül helyezkedik el. Zsírral átszőtt, szinte márványos hús, ami gondoskodik arról, hogy sütés közben a húsunk puha és szaftos maradjon. A legjobban grillezhető húsok egyike, általában szeletben sütjük, de akár egyben is elkészíthetjük. Készülhet belőle akár húsleves, vagy brassói és cigánypecsenye is, a GastroHobbi most egy tejszínes, mustáros szósszal kínálja.

Hozzávalók

  • 60 dkg KOMETA szeletelt sertéstarja
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 3 dl alaplé
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 ek krémes dijoni mustár
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld
  • ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés

A hússzeleteket irdaljuk be, sózzuk, borsozzuk. Forró serpenyőben, tetszőleges zsiradékon mind a két oldalukat szép pirosra sütjük, majd szedjük tányérra.

A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott vörös- és újhagymát, felöntjük az alaplével, visszatesszük a tarjaszeleteket és fedő alatt 35-40 perc alatt puhára pároljuk.

Amikor a hús már jó puha, ismét tányérra szedjük. A szaftot felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk az aprított petrezselymet, a mustárt és folyamatos kevergetés mellett alacsony hőmérsékleten kiforraljuk.

A hússzeleteket a tejszínes mustáros szósszal kínáljuk.

Jó étvágyat!

katakemences

Kemencés Kata

Falun nőttem fel. Nagyanyám minden vasárnap a tyúkólból választott ebédet, karácsonykor disznót vágtunk, nyárestéken szalonnát sütöttünk. A gyermekkor ízei, emlékei máig elkísérnek. Szeretem ezt másokkal is megosztani.

Kemencés Kata tovbábbi bejegyzéseit itt találod →