fbpx
február 8, 2025

Hogyan kezdjük el bevonni a gyerekeket a konyhai feladatokba?

Hát például egy ilyen sonkás-pizzás csiga készítésével. Ha bolti kelt tésztát használunk, pillanatok alatt összeállítható, a kicsik is beszállhatnak a készítésébe és szinte percek múlva már élvezhetik is munkájuk gyümölcsét. Vagyis csigáját.

A Fald feles fiúk sonkával és reszelt sajttal töltötték meg a csigáikat, de az ilyen receptekben az a csodálatos, hogy amellett, hogy gyorsan elkészíthetőek, a feltétek száma is végtelen.

Hozzávalók

  • 1 csomag kelt tészta
  • 140 g pizzaszósz
  • 70 g sűrített paradicsom
  • 1 darab vöröshagyma
  • 2 csomag KOMETA Útravaló Extra sonka
  • 20 dkg sajt
  • kevés étolaj
  • kevés víz

Elkészítés

Kezdésként vágjuk finomra a hagymát, és kevés olajon dinszteljük üvegesre. Mehet hozzá a pizzaszósz és a víz (picit több is lehet), és keverjük egybe. Amikor felforrt, jöhet bele a sűrített paradicsom, a szószt rottyanásig főzzük.

Következő lépésként ízlés szerint kenjük meg a szósszal a kiterített tésztát. Ezután következik a feltét, azaz a csiga tölteléke. Pakoljuk meg KOMETA Útravaló Extra sonkával, majd reszelt sajttal borítsuk be.

A minden jóval megpakolt tésztát tekerjük fel, majd vágjunk belőle 2 centiméter vastag szeleteket, és helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire. Végül a 180 fokosra előmelegített sütőbe tolva, alsó-felső sütési módban 15-25 perc alatt süssük meg.

Jó étvágyat!

P1077162
edesissos

Karaj Erik

Erik vagyok. Szeretem a hasam, de igyekszem egészségesen étkezni. No de mit jelent az, hogy valami egészséges? A táplálkozástudomány nagyon dinamikusan változik, így rengeteg információ található az interneten, amelyek között nem könnyű kiigazodni. A tévhitek eloszlatásával, igazi szakértők bevonásával szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik keresik a válaszokat.

Karaj Erik tovbábbi bejegyzéseit itt találod →