Hogyan kezdjük el bevonni a gyerekeket a konyhai feladatokba?
Hát például egy ilyen sonkás-pizzás csiga készítésével. Ha bolti kelt tésztát használunk, pillanatok alatt összeállítható, a kicsik is beszállhatnak a készítésébe és szinte percek múlva már élvezhetik is munkájuk gyümölcsét. Vagyis csigáját.
A Fald feles fiúk sonkával és reszelt sajttal töltötték meg a csigáikat, de az ilyen receptekben az a csodálatos, hogy amellett, hogy gyorsan elkészíthetőek, a feltétek száma is végtelen.
Hozzávalók
- 1 csomag kelt tészta
- 140 g pizzaszósz
- 70 g sűrített paradicsom
- 1 darab vöröshagyma
- 2 csomag KOMETA Útravaló Extra sonka
- 20 dkg sajt
- kevés étolaj
- kevés víz
Elkészítés
Kezdésként vágjuk finomra a hagymát, és kevés olajon dinszteljük üvegesre. Mehet hozzá a pizzaszósz és a víz (picit több is lehet), és keverjük egybe. Amikor felforrt, jöhet bele a sűrített paradicsom, a szószt rottyanásig főzzük.
Következő lépésként ízlés szerint kenjük meg a szósszal a kiterített tésztát. Ezután következik a feltét, azaz a csiga tölteléke. Pakoljuk meg KOMETA Útravaló Extra sonkával, majd reszelt sajttal borítsuk be.
A minden jóval megpakolt tésztát tekerjük fel, majd vágjunk belőle 2 centiméter vastag szeleteket, és helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire. Végül a 180 fokosra előmelegített sütőbe tolva, alsó-felső sütési módban 15-25 perc alatt süssük meg.
Jó étvágyat!
