fbpx
július 17, 2024

Sonkás, sajtos serpenyős melegszendvics

A melegszendvics az igazi jolly-joker kaja, itt a blogon is sok ilyen receptet osztottunk már meg.

Volt kukoricás, retró,  és persze a franciák kedvence a Croque Madame is.

Most egy villámgyorsan elkészíthető verziót hozott a GastroHobbi, melynek elkészítése valószínűleg rövidebb időt vesz igénybe, mint a recept lejegyzése.

Hozzávalók

1 db – hoz:

  • 1 marék reszelt sajt
  • 1 croissant
  • 4 szelet KOMETA Útravaló Extra sonka
  • Ízlés szerint paradicsom és saláta

Elkészítés

A sajtot forró serpenyőbe szórjuk, majd amikor megolvadt és már kezd a széle pirulni, rátesszük a kettévágott croissant-t, vágott felével lefelé. Néhány percig együtt pirítjuk, majd kifordítjuk egy tányérra, megpakoljuk a sonkával, salátával, paradicsommal, összehajtjuk és forrón kínáljuk.

Jó étvágyat!

DSC08314
katakemences

Kemencés Kata

Falun nőttem fel. Nagyanyám minden vasárnap a tyúkólból választott ebédet, karácsonykor disznót vágtunk, nyárestéken szalonnát sütöttünk. A gyermekkor ízei, emlékei máig elkísérnek. Szeretem ezt másokkal is megosztani.

Kemencés Kata tovbábbi bejegyzéseit itt találod →