fbpx
május 21, 2024

A majonézes saláták őse, a franciasaláta valamikor az 1920-as, 30-as években már megjelent a budapesti éttermekben. Aztán egy 1939-es szovjet szakácskönyvben még orosz hússalátaként lejegyzett recept Magyarországon már franciasalátaként jelent meg. Ki tudja, hogy volt ez pontosan, mindenesetre a burgonyás, zöldséges, majonézes saláták sokáig kirobbanthatatlanok voltak az éttermi kínálatból és a klasszikus hidegtálak közül.

A GastroHobbi új receptje is ezt az alapot használja és turbózza tovább egy kis sült fokhagymás karajjal. Íme a recept:

Hozzávalók

  • 85 dkg burgonya
  • 2 db közepes répa reszelve
  • 1 db lila hagyma
  • 2-3 db csemegeuborka
  • 3 ek kukorica
  • 1 csomag KOMETA Kemencés Sült fokhagymás karaj
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 22 dkg majonéz
  • 2 ek mustár
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 tk fokhagymapor
  • ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors

Elkészítés

A megtisztított burgonyát apró kockákra vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.

A majonézt fűszerezzük, hozzáadjuk a mustárt és az olívaolajat és alaposan kikeverjük.

Egy nagyobb tálba tesszük a főtt burgonyát, a reszelt sárgarépát, a kukoricát, aprított lila hagymát, apró kockára vágott csemegeuborkát, a csíkokra vágott fokhagymás karajt és a frissen aprított petrezselyemzöldet is. Leöntjük az előkészített majonézes szósszal és átforgatjuk vele a salátát.

Jó étvágyat!

sonkas burgonyasalata
Man and woman sitting on wall outdoors with blank arrow

Olasz Olívia

Az egészség megszállottja vagyok; imádok kirándulni, futni, kerékpározni, de a legújabb mozgásformákat is szívesen kipróbálom. Minden érdekel, amivel a testem karban tarthatom.

Olasz Olívia tovbábbi bejegyzéseit itt találod →