Ez a nyár végre ismét a sporté és a szurkolásé. A meccsnézés elengedhetetlen kellékei – a távirányítón és a sörön kívül természetesen – a remek rágcsálnivalók. Ha unjátok a chipset, a szotyit, meg a ropit és valami izgalmasabbra vágytok, próbáljátok ki a Fald feles fiúk sörkiflijét.
Hozzávalók
Tészta:
- 500 g liszt
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl bajor búzasör
- 2 ek tejföl
- 1 ek cukor
- 50 g élesztő
- 3 db tojás
- 1 ek só
- 3 ek olaj
- 1 cs sajt
- 1 marék szezámmag
Hús:
- 1 cs KOMETA Friss szeletelt karaj
- 1 cs klasszikus grill fűszersó
- 2 ek olaj
Szósz:
- 1 ek olaj
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- 5 ek majonéz
- 1 dl víz
- 1 tk oregánó
- só, bors
Elkészítés
A tésztával kezdünk: a tejet és a búzasört összekeverjük a tejföllel, a cukorral és az élesztővel és hagyjuk felfutni. Ezek után öntsük az egészet a liszthez és dolgozzuk össze a tojással, sóval és az olajjal. Kicsit ragacsos tésztát kapunk, amit meleg helyen kb. egy órán át kelesztünk.
Amíg a tésztánk kel, nekilátunk a tölteléknek. A karajt megszórjuk a grillfűszerekkel és olajjal, összekeverjük és forró grillrácson megsütjük, majd felcsíkozzuk.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kör alakúra kinyújtjuk, majd cikkekre vágjuk. A hús- és sajtszeleteket ráhelyezzük a tésztára és a szélesebbik oldalánál elkezdjük feltekerni, amíg kis kifliket nem kapunk. Felvert tojással megkenjük őket, majd megszórjuk szezámmaggal és sütés előtt még kb 20 percig kelni hagyjuk.
Előmelegített 200 fokos sütőben, vagy grillrácson kb 25 perc alatt készre sütjük őket.
A mártogatóshoz az olajat, a sűrített paradicsomot, a majonézt, az oregánót és a vizet is beletöltjük egy serpenyőbe. Sózzuk, borsozzuk és sűrűre összefőzzük.
Időzítsük úgy, hogy a kezdőrúgásra már minden a kezünk ügyében legyen.
Jó szurkolást és jó étvágyat!