A fokhagymát különféleképpen süthetjük, egészben, héjastul, alufóliába csomagolva, vagy gerezdekre szedve, megpucolva. Mindegy is tulajdonképpen, a sütés szuper jól áll neki, krémes lesz és édeskés, kiválóan kenhető kenyérre, de tehetjük a krumplipürébe, vagy különféle paradicsomos szószokba is, és persze húsokat is lekenhetünk vele.
Ehhez a recepthez alig van szükség hozzávalókra, ráadásul fél óra alatt elkészülhetünk vele. A GastroHobbinál így készül a sült fokhagymás szendvics. Lássuk!
Hozzávalók
- 4 fej fokhagyma
- 20 dkg vaj
- 3 friss rozmaringág
- KOMETA Kemencés Sült csirkemell sonka
- ízlés szerint só
Elkészítés
A fokhagymát gerezdekre szedjük, megpucoljuk, majd egy hőálló tálba tesszük. Hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott vajat, a rozmaringot, sózzuk, majd 220 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt készre sütjük.
Akár melegen, akár kihűtve fogyaszthatjuk egy szelet friss kenyérre vagy pirítósra kenve. Egy-egy szelet KOMETA Kemencés Sült csirkemell sonkával, friss zöldségekkel remek vendégváró falatkák készíthetők.
Jó étvágyat!