fbpx
április 25, 2024

A fokhagymát különféleképpen süthetjük, egészben, héjastul, alufóliába csomagolva, vagy gerezdekre szedve, megpucolva. Mindegy is tulajdonképpen, a sütés szuper jól áll neki, krémes lesz és édeskés, kiválóan kenhető kenyérre, de tehetjük a krumplipürébe, vagy különféle paradicsomos szószokba is, és persze húsokat is lekenhetünk vele.

Ehhez a recepthez alig van szükség hozzávalókra, ráadásul fél óra alatt elkészülhetünk vele. A GastroHobbinál így készül a sült fokhagymás szendvics. Lássuk!

Hozzávalók

  • 4 fej fokhagyma
  • 20 dkg vaj
  • 3 friss rozmaringág
  • KOMETA Kemencés Sült csirkemell sonka
  • ízlés szerint só

Elkészítés

A fokhagymát gerezdekre szedjük, megpucoljuk, majd egy hőálló tálba tesszük. Hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott vajat, a rozmaringot, sózzuk, majd 220 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt készre sütjük.

Akár melegen, akár kihűtve fogyaszthatjuk egy szelet friss kenyérre vagy pirítósra kenve. Egy-egy szelet KOMETA Kemencés Sült csirkemell sonkával, friss zöldségekkel remek vendégváró falatkák készíthetők.

Jó étvágyat!

edesissos

Karaj Erik

Erik vagyok. Szeretem a hasam, de igyekszem egészségesen étkezni. No de mit jelent az, hogy valami egészséges? A táplálkozástudomány nagyon dinamikusan változik, így rengeteg információ található az interneten, amelyek között nem könnyű kiigazodni. A tévhitek eloszlatásával, igazi szakértők bevonásával szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik keresik a válaszokat.

Karaj Erik tovbábbi bejegyzéseit itt találod →