Mi lehet a szendvics évszázadok óta tartó sikerének a titka? Az egyszerűség? Az, hogy változatosan elkészíthető? Hogy a variációk száma tényleg végtelen? Ki tudja. Ami biztos, hogy mi magyarok is imádjuk és naponta fogyasztjuk. A KOMETA felmérése szerint alig van olyan honfitársunk, akinek legalább hetente egyszer ne kerülne a tányérjára ez a praktikus és könnyen elkészíthető fogás, honfitársaink fele pedig minden nap eszi.
Lássuk, a GastroHobbi mit talált ki most, hogyan turbóznak fel egy egyszerűnek látszó sonkás, sajtos szendvicset!
Hozzávalók
- 1 fej fokhagyma
- 1 kápia vagy piros kaliforniai paprika
- 3 ek olívaolaj
- 4 ek majonéz
- 2-3 savanyú uborka
- 1 ciabatta
- 3 szelet trappista sajt
- 4 szelet füstölt mozzarella
- 1 csomag KOMETA Kemencés sült sertés sonka
- néhány szelet paradicsom
- 1 marék aprított saláta
- ½ tk szárított bazsalikom
- ½ mk szárított petrezselyem
- ízlés szerint frissen őrölt tarkabors és cayenne bors
Elkészítés
Egy egész fej fokhagyma tetejét levágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk frissen őrölt tarka borssal és az egész paprikával együtt, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
A majonézt fűszerezzük szárított petrezselyemmel, bazsalikommal és cayenne borssal, hozzáadjuk az apró kockákra vágott savanyú uborkákat, majd hozzákeverjük a megsült fokhagymát is.
Egy ciabattát kettévágunk, az egyik felére rápakoljuk a sajtszeleteket, a másik felét meglocsoljuk olívaolajjal és néhány percre 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Amikor megolvadt a sajt és megpirult a zsömle, az olívával locsolt felére kanalazzuk a fokhagymás szószt, az sajtos felére mehet a KOMETA Kemencés sült sertés sonka, rá a paradicsomkarikák, a sült paprika szeletek, aprított saláta, a végén pedig ráborítjuk a szószos felét.
Jó étvágyat!