Lement a nap, lassan zár a strand, irány haza. Gyors zuhany és jöhet a vacsi, mert persze mindenki farkaséhes. De ugyan kinek van türelme ilyenkor kivárni, hogy a gondosan bepácolt húsaink készre süljenek? A gyerekeknek biztosan nem.
A hot dog-ot mindenki szereti
A Fald fel-es fiúk most egy olyan receptet mutatnak, ami kellőképpen gyors még a legtürelmetlenebb gyerekcsapat számára is, de nemcsak emiatt garantált a siker. A hot dog-ot mindenki szereti, ráadásul, ha még pálcára is van tűzve, mint egy nyalóka!
Nézzétek meg, hogyan készül:
Hozzávalók
- 1 cs Kométa Sajtos Bécsi Virsli
- 3 ek Mascarpone
- 1 doboz natúr joghurt
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek mustár
- só
- bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 szál újhagyma
- 1 l étolaj
- 2 bögre liszt
- 1 ek sütőpor
- 1.5 bögre tej
- 2 db tojás
- grillpálcikák
Készítés
Tészta:
A száraz hozzávalókkal kezdjük: öntsünk két bögre lisztet egy magas falú tálba, mehet hozzá 1 evőkanál só, ízlés szerint bors és a sütőpor. Keverjük össze, majd öntsünk rá másfél bögre tejet és üssük bele a két tojást. Keverjük csomómentesre, amíg enyhén folyós, tapadós tésztát nem kapunk.
Dip:
Egy tálba tegyünk 3 evőkanál mascarponét és egy pohár natúr joghurtot. A finomra darabolt újhagyma és fokhagyma előtt kerüljön hozzá még 1 ek olívaolaj, mustár és só, bors ízlés szerint. Jól keverjük össze és készen is áll a mártogatós a sült hot-dogok érkezésére.
Virsli:
Habár a virsliket egyenesen csomagból is bundázhatnánk, nem árt neki, ha az olajban való sütés előtt kap egy pár perc hőkezelést, akár a grillen. Tűzzük a virsliket grillpálcikára, forgassuk át a rácson pár percig, majd jöhet az utolsó lépés, az összeállítás.
Összeállítás
- A virsliket enyhén lisztezzük meg és mártsuk a tésztába, úgy, hogy teljesen befedje őket.
- Forró olajban süssük ki.
- Csöpögtessük le a kész rudakat és a mártogatós társaságában már tálalhatjuk is! Jó étvágyat!