fbpx
április 20, 2024

Lement a nap, lassan zár a strand, irány haza. Gyors zuhany és jöhet a vacsi, mert persze mindenki farkaséhes. De ugyan kinek van türelme ilyenkor kivárni, hogy a gondosan bepácolt húsaink készre süljenek? A gyerekeknek biztosan nem.

A hot dog-ot mindenki szereti

 A Fald fel-es fiúk most egy olyan receptet mutatnak, ami kellőképpen gyors még a legtürelmetlenebb gyerekcsapat számára is, de nemcsak emiatt garantált a siker. A hot dog-ot mindenki szereti, ráadásul, ha még pálcára is van tűzve, mint egy nyalóka!

Nézzétek meg, hogyan készül:

Hozzávalók

  • 1 cs Kométa Sajtos Bécsi Virsli
  • 3 ek Mascarpone
  • 1 doboz natúr joghurt
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek mustár
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 szál újhagyma
  • 1 l étolaj
  • 2 bögre liszt
  • 1 ek sütőpor
  • 1.5 bögre tej
  • 2 db tojás
  • grillpálcikák

Készítés

Tészta:

A száraz hozzávalókkal kezdjük: öntsünk két bögre lisztet egy magas falú tálba, mehet hozzá 1 evőkanál só, ízlés szerint bors és a sütőpor. Keverjük össze, majd öntsünk rá másfél bögre tejet és üssük bele a két tojást. Keverjük csomómentesre, amíg enyhén folyós, tapadós tésztát nem kapunk.

Dip:

Egy tálba tegyünk 3 evőkanál mascarponét és egy pohár natúr joghurtot. A finomra darabolt újhagyma és fokhagyma előtt kerüljön hozzá még 1 ek olívaolaj, mustár és só, bors ízlés szerint. Jól keverjük össze és készen is áll a mártogatós a sült hot-dogok érkezésére.

Virsli:

Habár a virsliket egyenesen csomagból is bundázhatnánk, nem árt neki, ha az olajban való sütés előtt kap egy pár perc hőkezelést, akár a grillen. Tűzzük a virsliket grillpálcikára, forgassuk át a rácson pár percig, majd jöhet az utolsó lépés, az összeállítás.

Összeállítás

  1. A virsliket enyhén lisztezzük meg és mártsuk a tésztába, úgy, hogy teljesen befedje őket.
  2. Forró olajban süssük ki.
  3. Csöpögtessük le a kész rudakat és a mártogatós társaságában már tálalhatjuk is! Jó étvágyat!
Sült sajtos hot dog
a sült sajtos hot dog
katakemences

Kemencés Kata

Falun nőttem fel. Nagyanyám minden vasárnap a tyúkólból választott ebédet, karácsonykor disznót vágtunk, nyárestéken szalonnát sütöttünk. A gyermekkor ízei, emlékei máig elkísérnek. Szeretem ezt másokkal is megosztani.

Kemencés Kata tovbábbi bejegyzéseit itt találod →