Itt vannak a hűvös napok, itt van az ősz és ezzel a sütőtökszezon. Ez utóbbi különösen örömteli, hiszen a sütőtök egy szenzációs zöldség, sokrétűen felhasználható a konyhában, levestől desszertig mindenhol bevethető.
A Fald feles fiúk most egy tartalmas levest készítettek belőle. Egyszerű, laktató és nagyon finom! Nézzétek meg a videót és készítsétek el a receptet!
Hozzávalók:
1 kg sütőtök
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
100 g vaj
só
bors
750 ml csirkehúsalaplé
1 ek őrölt koriander
1 cs Kometa bacon
Elkészítés:
A tököt vágjuk kisebb darabokra és süssük 180 fokon kb. 45 percig.
Ezalatt aprítsunk fel 2 fej vöröshagymát, 3 gerezd fokhagymát és 1 csomag bacont.
A bacont egy serpenyőben lassú lángon kezdjük el pirítani, a hagymát és a fokhagymát pedig 100 g vaj felolvasztása után egy fazékban dinszteljük. A bacont, ha szép barna és ropogós, szedjük ki a serpenyőből, ez lesz a levesbetétünk. Ha a hagyma már üveges, érkezhet rá ízlés szerint a só és a bors.
Ezt követően öntsük fel 750 ml csirke alaplével és főzzük fel kb 5 perc alatt. Tegyünk hozzá 1 tk koriandert, majd jöhet a megsült tök.
Az egészet dolgozzuk át botmixerrel. Tálaláskor mehet rá a bacon chips és egy kanál joghurt a tetejére. Jó étvágyat!