fbpx
március 19, 2024

Itt vannak a hűvös napok, itt van az ősz és ezzel a sütőtökszezon. Ez utóbbi különösen örömteli, hiszen a sütőtök egy szenzációs zöldség, sokrétűen felhasználható a konyhában, levestől desszertig mindenhol bevethető.

A Fald feles fiúk most egy tartalmas levest készítettek belőle. Egyszerű, laktató és nagyon finom! Nézzétek meg a videót és készítsétek el a receptet!

P1877092
Bükkfán füstölt baconnel az igazi

Hozzávalók:


1 kg sütőtök
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
100 g vaj

bors
750 ml csirkehúsalaplé
1 ek őrölt koriander
1 cs Kometa bacon

Elkészítés:


A tököt vágjuk kisebb darabokra és süssük 180 fokon kb. 45 percig.

Ezalatt aprítsunk fel 2 fej vöröshagymát, 3 gerezd fokhagymát és 1 csomag bacont.

A bacont egy serpenyőben lassú lángon kezdjük el pirítani, a hagymát és a fokhagymát pedig 100 g vaj felolvasztása után egy fazékban dinszteljük. A bacont, ha szép barna és ropogós, szedjük ki a serpenyőből, ez lesz a levesbetétünk. Ha a hagyma már üveges, érkezhet rá ízlés szerint a só és a bors.

Ezt követően öntsük fel 750 ml csirke alaplével és főzzük fel kb 5 perc alatt. Tegyünk hozzá 1 tk koriandert, majd jöhet a megsült tök.

Az egészet dolgozzuk át botmixerrel. Tálaláskor mehet rá a bacon chips és egy kanál joghurt a tetejére. Jó étvágyat!

katakemences

Kemencés Kata

Falun nőttem fel. Nagyanyám minden vasárnap a tyúkólból választott ebédet, karácsonykor disznót vágtunk, nyárestéken szalonnát sütöttünk. A gyermekkor ízei, emlékei máig elkísérnek. Szeretem ezt másokkal is megosztani.

Kemencés Kata tovbábbi bejegyzéseit itt találod →