fbpx
július 17, 2024

Kevés alapanyagból, gyorsan elkészíthető, de tartalmas ételek; ezeket szeretjük igazán, különösen az egyébként is rohanós hétköznap esténként, amikor szinte semmire nincs időnk.

A GastroHobbi megint egy ilyen receptet mutat, egy finoman melengető, kissé csípős egytálételt. Olyannyira egytálétel ez, hogy egyetlen edény szükséges az elkészítéséhez, tehát egylábasos egytálétel következik.

Hozzávalók

  • 40 dkg KOMETA Útravaló Csípős sertés lecsókolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 TV paprika
  • 30 dkg száraz tarhonya
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 tk szárított fokhagymapor
  • 7 dl víz
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

A salátához

  • 1 fej saláta
  • 6 ek porcukor
  • 3 ek 20%-os ételecet
  • 3 dl víz
  • csipet só

Elkészítés

A vízhez adjuk hozzá a porcukrot, a sót, az ecetet, alaposan keverjük el, majd tegyük bele a megmosott, lecsepegtetett salátaleveleket.

A lecsókolbászt karikára vágjuk, kevés zsiradékon aranysárgára pirítjuk, majd tányérra szedjük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a tarhonyát is, és azt is tányérra szedjük.

A serpenyőbe visszapótoljuk a zsiradékot, beletesszük az apró kockára vágott vöröshagymát, a felkockázott paprikát, megdinszteljük, majd mehet bele a paradicsompüré. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a fokhagymát, a fűszerpaprikát, néhányat keverünk rajta. Visszaöntjük a megpirított tarhonyát, felöntjük vízzel, és fedő alatt puhára főzzük.

Amikor elkészült a tarhonya, hozzáforgatjuk a kolbászkarikákat, és forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!

DSC08365
edesissos

Karaj Erik

Erik vagyok. Szeretem a hasam, de igyekszem egészségesen étkezni. No de mit jelent az, hogy valami egészséges? A táplálkozástudomány nagyon dinamikusan változik, így rengeteg információ található az interneten, amelyek között nem könnyű kiigazodni. A tévhitek eloszlatásával, igazi szakértők bevonásával szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik keresik a válaszokat.

Karaj Erik tovbábbi bejegyzéseit itt találod →